Fudbaleri Grafičara (©Starsport)
Fudbaleri Grafičara (©Starsport)

Rasplet u Mozzart Bet Prvoj ligi: Grafičar - Mačva za overu plej-ofa, uz Kolubaru samo još teorija

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.04.24. | 14:16

Četiri meča 29. kola su na programu ove nedelje od 16 časova

Ostala su samo još dva kola do kraja ligaškog dela Mozzart Bet Prve lige Srbije, odnosno do podele tabele na plej-of i plej-aut. Još uvek imamo veliki broj nepoznanica po pitanju toga ko će da se bori za plasman u elitu, a jasniju sliku mogli bismo da dobijemo posle ove nedelje, kada su na programu četiri utakmice 29. kola.

Jedino što je sigurno, OFK Beograd, Tekstilac i Jedinstvo iz Uba će igrati u plej-ofu. Veoma blizu overe mesta među osam najboljih nalaze se i Smederevo i Inđija, koji imaju po 44 poena i potreban im je samo još jedan bod ili da Dubočica ne pobedi u preostala dva meča.

Izabrane vesti

Smederevci će na teren ove nedelje, ugostiće ih Kolubara u Lazarevcu. Domaćin je upao u lošu formu u najgorem mogućem momentu, osvojio je samo jedan bod u poslednja četiri kola, tako da su mu sada minimalne šanse da se nađe u plej-ofu, odnosno da se bori za povratak u Mozzart Bet Superligu posle samo jedne sezone u drugom rangu.

Lazarevčani nisu imali lak raspored u poslednjih nekoliko nedelja, igrali su sve protiv timova iz vrha tabele. Izgubili su od OFK Beograda (1:4), Inđije (0:3) i Radničnog iz Sremske Mitrovice (0:2), dok su sa Tekstilcem odigrali 1:1. Na tim mečevima su možda i dokazali da im nije mesto u plej-ofu. Početkom nedelje smenjen je Savo Šašić, novi šef stručnog štaba je Igor Savić. Deluje, prekasno je došao da bi nešto konkretno promenio.


16.00: (2,50) Kolubara (3,00) Smederevo (2,90)


Da bi se nekako ipak domogla osmog mesta, Kolubara mora da pobedi u preostala dva kola Smederevo kod kuće i Mladost GAT u Novom Sadu. Međutim, to je samo jedan lakši deo uslova. Istovremeno joj je neophodno da Grafičar ili Mačva ne pobede nijednom u preostala dva meča, odnosno da Kolubara ne sakupi više od tri boda. Kolubara je 10. na tabeli i potrebno joj je da preskoči dva tima, da joj se ova sezona ne bi vodila kao neuspešna.

Zato, Lazarevčani će sa velikom pažnjom da prate i dešavanja sa pomoćnog terena našeg najvećeg stadiona „Rajka Mitića“, gde će takođe ove nedelje sastati upravo Grafičar i Mačva. Za oba tima to je meč odluke, pobeda im garantuje plej-of, a čak ni remi ne bi previše škodio, pošto devetoplasirana Dubočica ima po dva boda manje od obe ekipe.


16.00: (1,75) Grafičar (3,40) Mačva (4,60)


Grafičar i Mačva su sa po 40 bodova izjednačeni na sedmoj i osmoj poziciji. Obe ekipe su u identično dobroj formi, filijala Crvene zvezde je u prethodna tri kola savladala Smederevo (2:1), Mladost GAT (2:1) i OFK Vršac (3:2), dok su Šapčani bili bolji od Radničkog sa Novog Beograda (3:0), Dubočice (1:0) i RFK Novog Sada (2:1).

U poslednjem kolu ligaške faze Mačva će sledeće nedelje da ugosti OFK Beograd, dok će Grafičar gostovati Slobodi u Užicu. Meč Mačve i Grafičara u Šapcu, odigran krajem oktobra, završen je 0:0. Bio je to treći njihov remi na poslednja četiri susreta.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 29. KOLO

Nedelja

16.00: (1,75) Grafičar (3,40) Mačva (4,60)

16.00: (2,35) OFK Beograd (3,60) OFK Vršac (2,55)

16.00: (2,45) RFK Novi Sad (3,00) Sloboda Užice (2,95)

16.00: (2,50) Kolubara (3,00) Smederevo (2,90)

Ponedeljak

16.00: Radnički Novi Beograd – Jedinstvo Ub

16.00: Radnički Sremska Mitrovica - Inđija

16.00: Tekstilac – Mladost GAT

16.00: Dubočica - Metalac

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeKolubara LazarevacGrafičarMačva Šabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara