Raspuštena Realova deca i tinejdžer u odori kralja: Sorija se pretvorio u Kurtou, pa u Pandurovića, a Belingem u Benzemu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.09.23. | 18:33

U prvoj utakmici pod zatvorenim krovom u istorijski španskog fudbala Hetafe odolevao renoviranom „Santjago Bernabeu“ sve do nadoknade – 2:1

Budućnost je stigla u vidu Džuda Belingema! Nosio je ekipu na početna tri gostovanja , spasao je kiksa u prvom meču pred svojim navijačima. Onim tokom kog se Real vratio u prošlost i duhovi nekih prethodnih vremena su ga progonili među zidinama renoviranog stadiona, pošto je Hetafe na otvaranju ulickanog „Santjago Bernabeu“ odolevao i pretio da pokvario do ove subote savršen učinak ekipe Karla Ančelotija. Sve dok u nadoknadi novajlija iz Borusije nije ogrnuo plašt kralja koji mu je ostavio Karim Benzema – 2:1.

Publika je očekivala da u mini gradskom duelu gigant lako završi posao, a ispostavilo se da je bilo teže od pretpostavki. Umalo da mu glave dođu deca kojoj nije verovao. Raspušteni dok su bili u predškolskom i(li) početnim razredima, momci od kojih su neki karijere počeli u Kastilji, a neki stigli do seniora ovoga puta su nevirali gledaoce. Naravno, ne mogu svi da igraju za Real, ali na drugim mesta su i te kako korisni i to se najbolje videlo na primerima Borha Majorala i Davida Sorije.

Izabrane vesti

Napadač je već na početku utakmice iskoristio kiks Frana Garsijejoš jednog dečaka kome Real isprava nije istrpeo, da bi ga letos vratio iz Rajo Valjekana i grešku platio 5.000.000 evra – čime je pokazao da je tim Hosea Bordalasa nalik onom od pre tri godine kad je dobacio do četvrtfinala Lige Evrope. Spreman da naudi protivniku i uhvati ga na spavanju. A imao je skoro sve vreme budnog Davida Soriju (to valjda sudbina tako udesi, u tinejdžerskom dobu člana mlađih kategorija Reala), sposobnog da doslovce izludi favorita. Statistika je regostrovala da je odbranio deset šansi, sjajnih prilika, zbog čega se navijačima učinilo da je među stativama protivnika Tibo Kurtoa.

Način na koji je Sorija zaustavljalo pokušaje Luke Modrića, Tonija Krosa i Hoselua terao je i Florentina Peresa da guta kendle, da bi se u nadoknadi predsednik obradovao još jednom pogotku Belingema – petom od početka sezone – tako što je golman Hetafea ispustio loptu kao Gordan Pandurović u 100. večitom derbiju i omogućio talentovanom Englezu da poentira. Svima ostalima da konstatuju: kakvo pojačanje!

Tako je Real preživeo napetu utakmicu (prvu u istoriji španskog fudbala pod zatvorenim krovom) u kojoj ga je ka preokretu poveo još jedan „otpadnik“. Nikad Madriđani nisu verovali u Hoselua, sve dok iskusni špic nije eksplodirao prošle sezone u dresu Espanjola i kad je iznenada otišao Benzema doveli ga kad nisu mogli Kilijana Embapea. Hoselu nije garancija golova, ali je ponekad dragocen, jer ume da igra u vazduhu, da zadrži loptu ili poentira posle gužve. Iz jedne takve početkom drugog poluvremena napokon je savladao Soriju, uz dilemu da li je Antonio Ridiger igrao rukom (Đene svakako jeste) i je li Hoselu bio u ofsajdu. VAR je presudio da je sve čisto i Real je poravnao.

Od tog trenutka Hetafe (sa Stefanom Mitrovićem i Nemanjom Maksimovićem kao starterima) je potisnut na svoj polovinu i držao se do petog minuta nadoknade mahom zahvaljujući Soriji. A onda udarac Lukasa Pereza, ne baš spretna reakcija golmana gostiju i potvrda da je Real dobio utakmicu. I novu zvezdu.

Možda mu i nije potreban Embape, kad Džud ovako igra...

PRIMERA – 4. KOLO

Petak

Kadis - Viljareal 3:1 (2:1)

/Ramos 18, Maćis 30pen, 50 - Serlot 10/

Almerija - Selta 2:3 (0:2)

/Akijeme 54, Aribas 68 - Nunjes 24, Larsen 33, Svedberg 87/

Subota

Real Sosijedad - Granada 5:3 (2:1)

/Kubo 9, 44, Zubimendi 59, Barenečea 67, Boš 76ag - Le Norman 35ag, Boje 83, Saragosa 90+9/

Real Madrid – Hetafe 2:1 (0:1)

/Hoselu 47, Belingem 90+5 – Majoral 11/

18.30: (2,95) Alaves (3,05) Valensija (2,80)

21.00: (2,05) Betis (3,50) Rajo Valjekano (4,00)

Nedelja

14.00: (1,70) Đirona (3,70) Las Palmasn (5,90)

16.15: (3,20) Majorka (3,20) Atletik Bilbao (2,50)

18.30: (1,50) Atletiko Madrid (4,30) Sevilja (7,75)

21.00: (5,30) Osasuna (3,60) Barselona (1,70)

***kvote su podložne promenama





tagovi

Real MadridBorha MajoralBorha MajoralDžud BelingemDavid SorijaHoseluFran Garsija

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara