©Starsport
©Starsport

Rastavac: Čumićev debi kao iz bajke; Puača: Fudbal donosi svakakve trenutke

Vreme čitanja: 4min | ned. 04.09.22. | 22:07

Stratezi pomešanih emocija posle duela Vojvodine i Voždovca

Posle nedavnog trijumfa nad niškim Radničkim, Lale su večeras slavile na “Karađorđu” i protiv Voždovca u veoma uzbudljivoj utakmici (2:1). Ceo plen u Novom Sadu ostavio je novajlija u taboru Novosađana Nikola Čumić, koji je debi krunisao sa dva pogotka, a velika tri boda Staroj dami doneo je golom u dubokoj nadoknadi vremena.

Izabrane vesti

“Debi je bio kao iz bajke. Ono na šta sam fokusiran jeste to kako da nastavimo da razvijamo i koristimo Nikolu Čumića i da postane što svrsishodniji deo naše igre. Ovu utakmicu ne treba posebno komentarisati, jer od ovog bolje ne može, ali s druge strane neophodno je ostati na zemlji i ići putem koji je zacrtan uopšte njegovom idejom da dođe u Vojvodinu”, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac neposredno posle meča.

Rastavac je posebno zadovoljan što su njegovi puleni pokazali veći nivo zrelosti u pojednim fazama igre nego u prethodnim mečevima.

“Voždovac je imao nameštenu igru i poziciono su jako dobro delovali. Imaju kontinuitet u korišćenju određenih automatizama koji je značajniji nego naš i videlo se da je teško tome parirati. Tražili smo svoj momenat kad ćemo malo više to da razbijemo. Sticajem okolnosti došlo je to sa nešto većom agresijom, sa izmenama tokom drugog poluvremena i sa tim da su se protivnici malo iscrpili. Mislim da je to posebno bilo značajno za nas. Međutim, mnogo mi je značajnija stvar što sam video dozu zrelosti u određenim fazama igre, u odnosu na prethodne utakmice, posebno u trenucima kad smo podređeni”.

Poručio je strateg Lala da je ova utakmica izvukla sve najbolje iz igrača i da pobede ne bi bilo bez velike podrške navijača.

“U najavi meča sam rekao da je Voždovac ekipa koju da biste pobedili morate sve najbolje iz sebe da izbacite, a mislim da se to nama i desilo. Utakmica je bila sadržajna sa svih apsekata i interesantna za publiku. Pokazala je sve ono lepo što fudbal može da donese. Zahvalio bih se i selektoru Draganu Stojkoviću, koji je sa svojim stručnim štabom prisustvovao utakmici i verujem da smo na lep način odgovorili na taj gest. Uveren sam da ovu utakmicu ne bismo dobili bez ovakve podrške navijača, oni nas nose. Imamo domaćinski osećaj i u gostima, jer i tamo dolaze da nas podrže u velikom broju i oseća se pozitivna energija, koja je veliki podstrek. Da bi se pobedio Voždovac kao izuzetno kvalitetna ekipa, neophodno je da se sve kockice slože i drago nam je što je tako bilo danas. Verujemo da možemo da nastavimo da se razvijamo i dalje i da igramo sve bolji fudbal”, zaključio je Rastavac.

Šef stručnog štaba Voždovca Nikola Puača rekao je da je Vojvodina zasluženo slavila i da njegova ekipa neće mnogo žaliti zbog poraza, iako su primili gol u poslednjim momentima.

“Mislim da je ova utakmica sadržala sve ono što treba da sadrži kvalitetna utakmica: dinamiku, borbenost, određeno taktičko nadmudrivanje, periode igre gde je Vojvodina imala dominaciju, ali i momente gde smo mi bili opasniji po njihov gol. Utakmica je od prvog do poslednjeg trenutka bila otvorena, obe ekipe su išle na pobedu. Fudbal donosi svakave trenutke. Večeras smo u najgorem mogućem momentu primili pogodak. Bez obzira što je to u ovom momentu šokantno, ponosan sam na mnoge stvari koje smo poakazali. Kao što nismo bili u nekoj euforiji posle tri vezane pobede, tako i posle ove utakmice sigurno nećemo mnogo žaliti. Ova ekipa će nastaviti da sazreva i okrećemo se narednoj utakmici. Čestitam kolegi Mimi Rastavcu i Vojvodini na zasluženoj pobedi”.

On je dodao da svesno u napadu igraju s dozom rizika i da su ih koštale greške svojoj polovini terena.

“Ofanzivni deo naše igre zahteva određeni rizik i svesno igramo na taj način, to nije slučajno. Oba gola smo primili nakon izgubljenih lopti na našoj polovini. To je nešto na čemu od dolaska insistiram. Moramo bolje da reagujemo na takve greške, naročito u niskoj zoni, iz čega smo primili oba gola. Dešava se to u fudbalu, verovatno znate da je naša ekipa veoma mlada, mislim i najmlađa u celoj ligi. Oscilacije su sastavni deo njihovog procesa i te amplitude svesno preuzimamo i odgovaramo za njih. Danas se možda neka greška više desila, ali sam optimista da će ih biti sve manje”, kazao je Puača.


tagovi

Milan RastavacNikola Puača

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara