(©Starsport)
(©Starsport)

Rastavac: Korak unapred u odnosu na prethodnu utakmicu, Topić ima novu ulogu

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.01.23. | 20:14

Strateg Lala sumirao utiske posle prvog poraza na pripremama

Fudbaleri Vojvodine danas su pretpreli prvi poraz u pripremnim utakmicama u Turskoj od azerbejdžanskog Sabaha (4:2). Novosađani su pokazali dobru igru u pojedinim momentima, ali su velike greške pravili u odbrani, što je protivnik kaznio.

Strateg Novosađana Milan Rastavac ističe da je uprkos porazu primetan pomak u igri.

Izabrane vesti

Utakmica je tekla onako kako su naše fizičke mogućnosti dozvoljavale. Bili smo mnogo bolji u prvom delu utakmice, dok smo bili sveži, a onda kada smo mi počeli da padamo, oni su uspevali da održe neki svoj ritam. Naravno, ima dosta stvari koje su bile dobre i isto tako onih koje treba da popravimo. Meni je bitno da smo napravili jedan korak napred u odnosu na prethodnu utakmicu i da su neke stvari bolje izgledale. Sada treba da nastavimo da radimo”, rekao je trener Vojvodine Milan Rastavac.

Voša je sva četiri pogotka primila nakon veoma loše reakcije u poslednjoj liniji.

Ima dosta stvari koje dobro radimo u fazi defanzive, ali i onih koje ne radimo dobro. Na treninzima pokušavamo da ispravimo te stvari, ali je očigledno da ćemo morati još više da se potrudimo”.

Čini se da Mirko Topić polako dobija novu ulogu u timu, budući da je i na današnjem susretu igrao na poziciji štopera.

“Topić je dobio novu ulogu u odbrani. On definitivno ima kapacitet da odgovori toj pozicji. Prema tome, želja mi je da vidim da li to može da funkcioniše na takmičarskim utakmicama”.

Vojvodina već sutra igra naredni kontrolni meč protiv ruskog Himkija, a minutaža će opet biti raspoređena.

Neki pojedinci su bolje iskoristili prvi deo priprema, ali ne treba zaboraviti da su ovo pripreme i da je bitno ono što dolazi, a to je prvenstvo. Grupa igrača koja je danas igrala 30 minuta, sutra će odigrati 60, dok će današnji starteri odigrati po pola sata”, poručio je trener Lala Milan Rastavac.


 


tagovi

Milan RastavacFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara