(©MN Press)
(©MN Press)

Rastavac: Nemanja Nikolić više neće izvoditi penale

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 19:01

„Ali ima našu apsolutnu podršku“, kaže trener Vojvodine

Fudbaleri novosadske Stare dame upisali su prvi remi na kontrolnim utakmicama u Turskoj, nakon što su danas odigrali bez golova protiv ruskog Himkija.

Opet su bili vidljivi problemi u odbrani, ali je Voša u napadu izgledala nešto ozbiljnije, samo što nije iskoristila prilike iz kontranapada. Na kraju Novosađani su ispustili i pobedu, pošto je petnaest minuta pre kraja Nemanja Nikolić promašio jedanaesterac. Njemu je to drugi promašeni penal na ovim pripremama u tri odigrana meča, budući da je bio neprecizan sa 11 metara i protiv mađarskog Pakša.

Izabrane vesti

Mislim da ćemo definitivno promeniti izvođača penala, ali će Nemanja Nikolić i dalje imati našu maksimalnu podršku, jer su i promašeni penali sastavni deo fudbalskog života i mi sa tim nastavljamo da živimo”, prokomentarisao je strateg Lala Milan Rastavac momenat iz 76. minuta.

On je dodao da je zadovoljan igrom svoje ekipe i da žali što nije bilo pogodaka.

Prava je šteta što nije bilo golova, jer smo stvorili veliki broj prilika. Defanziva je danas takođe delovala mnogo bolje, kao i igra sa loptom, posebno u poslednjem delu utakmice. Imali smo kvalitetnih brzih napada, što nas zaista ohrabruje. Ipak, najvažnije je da su svi dobro istrčali utakmicu, da se niko nije povredio i da smo ovaj mini segment od dve utakmice završili uspešno”.

U poslednjih pola sata priliku je dobila grupa fudbalera od kojih će vrlo verovatno većina činiti startnu postavu u nastavku sezone Mozzart Bet Superlige. Rastavac je posebno zadovoljan izdanjem u tom periodu.

“Moj generalni utisak jeste da nam je igra mnogo češće pucala u prvom nego u drugom poluvremenu. Takođe, mnogo su bili bolji uslovi za trku u poslednjih pola sata, delovalo je da su nam prijali uslovi za igru. Želja i volja, taktičke zamisli koje smo zadali, svi su pokušavali da ispune, tako da smo sa te strane zadovoljni”.

Ovo je bila poslednja utakmica koju su na ovim pripremama odigrali Veljko Simić i Mirko Topić, koji ujutru putuju u Srbiju zbog obaveza sa reprezentacijom, koja igra prijateljski meč sa Sjedinjenim Američkim Državama u Los Anđelesu 26. januara.

“Neke stvari će se sigurno promeniti, ali i mi smo sada kao grupa spremniji da trpimo neka duža i veća opterećenja, tako da ćemo i to izgurati”, zaključio je trener Novosađana Milan Rastavac posle odigranog susreta.

 


tagovi

Milan RastavacFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara