Milan Rastavac (©Reuters)
Milan Rastavac (©Reuters)

Rastavac o prelaznom roku: Videćemo kako će se razvijati situacija

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.01.23. | 09:12

"U principu, zadovoljni smo sa ovim što imamo i verujemo u momke koji su sa nama", ističe trener Vojvodine

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Beleka/

Na prvoj kontrolnoj utakmici u Turskoj, fudbaleri Vojvodine upisali su pobedu nad mađarskim Pakšom (2:1). Vojvodina je mnogo bolje igrala u prvom poluvremenu i već u 25. minutu imala prednost od dva gola razlike, ali je protivnik iskoristio grešku Lala i uspeo da se vrati u meč. Ipak, u nastavku nije bilo promene rezultata.

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba Milan Rastavac zadovoljan je izdanjem svog tima na premijernom meču na pripremama u Beleku.

"Definitivno se videla razlika između njihovog i našeg momenta. Pre svega, zadovoljan sam pristupom i odnosom igrača prema obavezama, odnosno prema onome što smo hteli da se vidi u ovoj utakmici. Osim toga, zadovoljan sam i time što nismo imali povreda i što polako počinjemo da ličimo na ono što treba da budemo. Svestan sam da je ovo prva utakmica i da to ne može danas da izgleda tako, ali mi je drago da idemo u tom smeru”, rekao je Rastavac posle meča izveštačima u Beleku.

Trener Novosađana vidi prostor za dodatni napredak, a cilj u nastavku jeste da se ubrza igra.

“Pre svega, cilj nam je da se uigramo za različite taktičke varijante i ubrzamo se kao ekipa. Znači mi to što se igrači već poznaju i to je jedna karta na koju igramo, jer u toj situaciji je sve lakše. Međutim, mislim da postoji prostor u kojem možemo još da oplemenjujemo našu igru”.

Lale tokom dosadašnjeg dela zimskog prelaznog roka nisu pretprele značajne promene. Klub je napustio Vladan Novevski, a jedini novajlija u redovima Voše je štoper Vuk Bogdanović. Strateg Vojvodine je zadovoljan raspoloživim igračkim kadrom.

“Videćemo kako će se razvijati situacija. U principu, zadovoljni smo sa ovim što imamo i verujemo u momke koji su sa nama. Naravno, tržište diktira uslove i odlazaka i dolazaka. Ambicije u drugom delu sezone su nam iste kao i na početku, a to je da se borimo za najviše pozicije, da osvojimo trofej u Kupu i da se sa što višeg mesta plasiramo u Evropu”.

Rastavac je istakao da će vremenom povećavati minutažu igračima koji se iskristališu kao starteri.

“Hvala Bogu da se vreme popravilo i da nam i to ide na ruku. Minutaža u ovim prvim mečevima biće podeljena, ali ćemo vremenom definisati ekipu koja će više igrati u prolećnom delu prvenstva”, zaključio je trener Vojvodine.

Naredni prijateljski meč Voša će odigrati u sredu, kada se će odmeriti snage sa azerbejdžanskim Sabahom.



tagovi

Milan RastavacFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara