Oleksandar Zubkov (©Reuters)
Oleksandar Zubkov (©Reuters)

Rastrčavanje protiv Kiprana, pa put u Bukurešt na Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 10:30

Reprezentacija Ukrajine u ponedeljak od 18 časova igra u Harkovu poslednji pripremni meč pre početka kontinentalnog turnira

Poslednja prilika za Andreja Ševčenka da testira svoje zamisli pre početka Evropskog prvenstva. Njegova Ukrajina od 18 časova u Harkovu igra prijateljsku utakmicu sa selekcijom Kipra.

Posle tog meča Ukrajinci će krenuti put Bukurešta, gde će im biti baza, iako svoj prvi meč na turniru ne igraju u prestonici Rumunije. Oni će 13. juna da gostuju u Amsterdamu Holandiji, posle čega će u Bukureštu da igraju protiv Makedonije i Austrije.

Izabrane vesti

18.00: (1,40) Ukrajina (4,50) Kipar (8,50)

Ukrajinci su uoči početka priprema bili u lošoj formi, nisu pobedili na sedam uzastopnih mečeva. Taj niz konačno su prekinuli prošlog četvrtka, pobedom nad Severnom Irskom (1:0). Jedini pogodak na tom meču postigao je centarfor Ferencvaroša Oleksandar Zubkov, još u uvodnoj fazi meča.

Pre toga Ukrajinci su vezali četiri nerešena rezultata, 1:1, uključujući sva tri na početku kvalifikacija za Mundijal, protiv Francuske, Finske i Kazahstana. Dakle, na poslednjih pet utakmica Ševčenkovi izabranici su dali po jedan gol. Efikasniji od toga bili su poslednji put u septembru 2020. godine, kada su savladali Švajcarsku sa 2:1. Od tada su odigrali još 12 utakmica u svim takmičenjima.

Kipar i Ukrajina su se sastali do sada dva puta, oba puta u prijateljskim mečevima. Bilo je 2008. godine 1:1, a posle toga su 2016. Ukrajinci trijumfovali sa 1:0, pogotkom Tarasa Stepanenka. Očekuje se da će centralni vezista Šahtjora da bude starter večeras.

Ukrajinci neće mnogo kalkulisati, svrha utakmice je da zategnu redove za Evropsko prvenstvo. Zato bi starteri trebali da budu i Malinovski, Zinčenko, Jarmolenko...


tagovi

Prijateljske utakmicereprezentacija Ukrajinereprezentacija Kipra

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara