©Starsport
©Starsport

Rastu apetiti Mladosti posle pobede nad Partizanom: Da ponovimo izdanje iz Beograda i pobedimo i TSC

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.23. | 11:34

“Niti smo bili najgori kad smo izgubili od Javora, niti smo sad najbolja ekipa posle pobede nad Partizanom”, poručuje strateg Mladosti Ljubomir Ristovski

Posle istorijske pobede nad Partizanom u gostima (4:0), ekipa novosadske Mladosti nastavlja grčevitu borbu za opstanak u Mozzart Bet Superligi. Veliki trijumf u Beogradu u prošlom kolu dao im je značajan vetar u leđa i podigao samopouzdanje, pa u taboru Novosađana veruju da takvim izdanjem mogu do pobede i protiv trenutno trećeplasirane ekipe TSC-a, koja gostuje u Novom Sadu (nedelja, 15.00, TV Arena 2 Premium Sport).

Izabrane vesti

“Posle teških nedelja rada, ova je bila nešto lakša za nas, ali u fudbalu mora da postoji ravna linija. Niti smo bili najgora ekipa kad smo izgubili od Javora, niti smo najbolja ekipa sad kad smo pobedili Partizan. Jednostavno u svakoj utakmici moramo da damo sto odsto i da samo o njoj razmišljamo. Bio je to istorijski rezultat protiv Partizana, ali nas neće zavarati. Igramo protiv TSC-a, koji je čvrsta, organizovana ekipa, koja se bori za ulazak u Evropu. Dobro smo se pripremili, ali ne očekuje nas nimalo lak meč. Gosti su favoriti, ali nama je važan svaki bod i mislim da ćemo uspeti da dođemo do bodova. Normalno, dobili smo posle pobede nad Partizanom mnogo na samopouzdanju, ali to moramo da pokažemo i na terenu. Nadam se da nećemo u ovom meču poleteti i da nećemo nosom parati oblake, već da ćemo dati sve od sebe, kao što je to bilo i u Beogradu. Verujem da ćemo da ponovimo to izdanje i pobediti ovaj meč”, rekao je šef stručnog štaba novosadske Mladosti Ljubomir Ristovski na konferenciji za medije.

Ristovski se osvrnuo i na veliki broj novajlija u timu, koji su stigli tokom zimskog prelaznog roka.

“Novi momci u ekipi su dobro skautirani, veoma dobar posao uradila je uprava i niko od tih igrača nije došao slučajno. Nije lako, jer treba napraviti dobru energiju, homogenost, treba vremena da se svi upoznaju i uigraju... To je proces koji traje, ali nažalost nemamo vremena. Verujem da ćemo biti sve bolji, ali vreme će pokazati. Doveli smo kvalitetne igrače i očekujemo da svako od njih može da reši utakmicu. Nećemo zaboraviti na našu agresivnost i borbenost, što nas krasi godinama i zato želimo da nastavimo u tom smeru. Nije lako kad se promeni toliki broj igrača, ali mi ćemo dati sve od sebe da izborimo opstanak ove sezone”, zaključio je trener Novosađana Ljubomir Ristovski.

MOZZART BET SUPERLIGA - 22. KOLO

petak

Mladost - Vojvodina 1:1 (0:1)

/Traore 34 - Mirić 78/

Kolubara - Voždovac 1:0 (0:0)

/Vasiljević 79/

subota

13.00: (1.88) Radnički Niš (3.40) Radnik (4.40) (TV Arena Sport 10)

15.00: (1.25) Crvena zvezda (6.50) Čukarički (10.0) (TV Arena Sport P1)

17.00: (2.55) Napredak (3.15) Novi Pazar (2.90) (TV Arena Sport 10)

nedelja

13.00: (2.05) Radnički 1932 (3.30) Javor (3.80) (TV Arena Sport 3)

15.00: (4.10) Mladost GAT (3.40) TSC (1.95) (TV Arena Sport 4)

17.00: (8.00) Spartak (4.50) Partizan (1.42) (TV Arena Sport P1)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ljubomir RistovskiMladost Novi SadTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara