Rastu šanse da će Džerdan Šaćiri biti u startnoj postavi protiv Srbije

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.11.22. | 14:22

Raspoloženje u švajcarskoj javnosti podigla je vest da se opasni napadač, zajedno sa takođe povređenim Noom Okaforom, našao na današnjem treningu. Prvi deo su odradili sa ostatkom tima, dok su potom radili individualno. Kako izveštavaju tamošnji mediji, optimistični su i lekari državnog tima

Švajcarcima nije pao moral posle poraza od Brazila (0:1), iako je činjenica da bi im remi doneo mogućnost da čak i minimalnim porazom od Srbije u poslednjem kolu (petak, 20.00) mogu do osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru. Ipak, sama činjenica da su se vrlo dobro odupreli jednom od glavnih favorita na turniru predstavlja dovoljnu satisfakciju za sastav Murata Jakina.

Pitanje svih pitanja u švajcarskom taboru glasi - da li će za meč sa Srbijom biti spreman možda i najvažniji igrač ovog tima Džerdan Šaćiri. Tamošnji stručnjaci veruju da je upravo fudbaler Čikago Fajera u oba smera najviše nedostajao ekipi Murata Jakina, te da bi njegovo igranje protiv Orlova moglo da bude od kapitalnog značaja za njihovu selekciju.

Izabrane vesti

Raspoloženje u tamošnjoj javnosti podigla je vest da se Šaćiri, zajedno sa još jednim povređenim igračem Noom Okaforom, našao na današnjem treningu. Prvi deo su odradili sa ostatkom tima, dok su potom radili individualno. Kako izveštavaju švajcarski mediji, lekari reprezentacije optimistični su po pitanju njihovog nastupa protiv Orlova, a to se moglo naslutiti i na osnovu izjava Murata Jakina posle meča.

"Šaćiri je imao istegnuće mišića. Uradili smo neke testove i nismo baš bili sigurni u kakvom je stanju, pa nismo želeli da rizikujemo", rekao je Jakin.

Švajcarci su svesni da im i bod protiv Srbije, osim nekakvog čudesnog slavlja Kameruna protiv Brazila, praktično garantuje prolazak u narednu fazu takmičenja, mada Jakin neće želeti da njegova ekipa "ide" na nerešen rezultat. Takođe, svi se nadaju i da u njihovim redovima neće biti ispada, kakve su činili upravo Šaćiri i Džaka pre četiri godine u Rusiji.

"Moramo da se fokusiramo samo na fudbal, oba tima. Biće to zanimljiva i uzbudljiva utakmica. Ostalo me ne zanima. Mislim da ćemo biti dobro pripremljeni i da ćemo morati da skupimo svu snagu da bismo mogli da igramo sa Srbijom. Volim pozitivne rezultate, kada ste trener ne možete da kažete svom timu da ide na nerešen rezultat. Želimo da pokušamo da pobedimo i nadamo se da ćemo imati kvalitet da to uradimo", rekao je Jakin.

Odličujući okršaji u Grupi G zakazani su za petak od 20 časova. Brazil je već u osmini finala, Švajcarcima će biti dovoljno da odbrane remi protiv Srbije, dok Orlovima i Kameruncima samo pobede donose mogućnost da se nađu u narednoj fazi Mundijala.



tagovi

Katar2022Džerdan Šaćiri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara