Brajan Ruiz (©Reuters)
Brajan Ruiz (©Reuters)

Razbijena velika trojka kostarikanskog fudbala: Samo je Alahuelense u vrhu

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.04.22. | 23:12

Klausura: Tim iz Alahuela u slučaju pobede noćas (02.00) protiv “fenjeraša” Santosa opet će preuzeti lidersku poziciju

Deportivo Saprisa, Alahuelense i Eredijano su velikani u Kostariki. Ovi timovi decenijama vode glavnu reč u ovoj državi Srednje Amerike. Najtrofeniji tim je Saprisa sa 36 kruna, Alahuelense je osvojio 30, a Eredijano 29 naslova šampiona.

Očekivalo se da će i u ovogodišnjoj Klausuri ova tri giganta da vode glavnu reč, ali je razbijena velika trojka. Bar trenutno. Samo je Alahuelense u vrhu, trenutno na drugom mestu, sa bodom manje od Sportinga iz San Hozea, ali ima i meč manje, pa bi u slučaju pobede noćas (02.00) na svom terenu u Alahuelu protiv Santosa opet bio na čelu šampionata Kostarike.

Izabrane vesti

Ostala dva velikana zaostaju. Deportivo Saprisa je na šestom mestu, dok je Eredijano tek u 11. kolu uspeo da pobedi i to Zaledon sa 3:2 prethodne noći pogotkom Arona Salazara Arijasa u trećem minutu sudijske nadoknade.

02.00: (1,40) Alahuelense (4,30) Santos DG (7,50)

Noćašnjim utakmcia u Alahuelu i San Hozeu, gde Deportivo Saprisa dočekuje Gresiju (04.30) spušta se zavesa na prvi deo šampionata. Ostaje još 11 kola, a onda če četiri najbolja tima igrati u plej-ofu. Eredijano je osvojio prošlogodišnju Aperturu, a Saprisa Klausuru.

Prva zvezda Alahuelense je veteran Brajan Ruiz. Iako ima 36 godina i dalje je reprezentativac Kostarike. Igrao je po 45 minuta na mečevima protiv Kanade i Salvadora, dok ga nije bio u sastavu pre dva dana kada je Kostarika u San Hozea dobila SAD sa 2:0, ali to je bilo dovoljno samo za četvrto mesto u Konkakaf kvalifikacijama i baraž sa Novim Zelandom u borbi za Mundijal u Kataru.

S obzirom na to da ga nije bilo u sastavu pre dva dana protiv Jenkija, trebalo bi da predvodi svoj tim noćas sa kapitenskom trakom. Godine čine svoje, nije više Ruiz ono što je nekada bio. Ove sezone se nije upisao u listu strelaca. Santos je poslednjeplasirani tim sa samo sedam bodova, pa domaćin ne bi trebalo da ima problema.

04.30: (1,57) Deportivo Saprisa (3,70) Gresija (5,80)

Ove godine Alahuelense je pobedio četiri puta na svom stadionu, a jednom izgubio, bez remija. Tri boda u Alahuelu osvojio je Deportivo Saprisa u najvećem derbiju kostarikanskog fudbala. Santos na gostovanjima ima trijumf i četiri poraza. Zbog crvenog katona za Alahuelense neće igrati napadač, reprezentativac Kostarike, Johan Venagas.

Tim iz Alahuela je primio najmanji broj golova ove sezone u Klausuri, samo osam. Santos je u seriji od tri poraza. Početkom decembra prošle godine, Alahuelense je pobedio narednog rivala sa 1:0 golom Gabrijela Toresa. Kvota na kombinaciju GG3+ u Mozzartu je 2,35.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KOSTARIKA 1, KLAUSURA – 11. KOLO

Petak

Eredijano – Zeladon 3:2 (0:0)

/Brenes 48, Franko 65, Salazar 90+3 – Monge 61, Moran 73/

Sporting San Hoze – San Karlos 4:0 (2:0)

/Salinas 3, Azofeifa 22, 49, Kazal 90+5/

Kartagina – ADR Hikaral 0:0

Guanakasteka – Guadalupe u toku

Subota

02.00: (1,40) Alahuelense (4,30) Santos DG (7,50)

04.30: (1,57) Deportivo Saprisa (3,70) Gresija (5,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kostarika 1KostarikaAlahuelenseDeportivo SaprisaBrajan Ruiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara