Dijego Simeone (©Reuters)
Dijego Simeone (©Reuters)

Razbijena vojska Čola Simeonea: Poraz od poslednjeplasiranog i samo jedan šut u okvir gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.02.22. | 20:59

Levante slavio na Vandi Metropolitano - 1:0

Posle 10 punih godina, izgleda da su se u svlačionici Atletiko Madrida zasitili Dijega Čola Simeonea. Ili je Argentinac izgubio moć kojom je do ove sezone motivisao fudbalere da na terenu izgledaju poput čete spremne da proliju poslednju kap krvi u nameri da ostvare trenerove zamisli.

Nekadašnji vezista doneo je Atletiku dve titule prvaka Španije, dve Lige Evrope i dva finala Lige šampiona, ali - kako trenutno stoje stvari - neće biti iznenađenje ukoliko po završetku tekuće sezone dođe do rastanka. Mogla bi Liga šampiona da izgladi situaciju (Atletiko u osmini finala igra sa Mančester junajtedom), mada, kako trenutno stoje stvari teško da će Madriđani ponoviti uspehe iz 2014. i 2016. godine. Još manje da su spremni za korak dalje i najviše postolje.

Izabrane vesti

U zaostalom meču 21. kola Primere Atletiko je na svom stadionu poražen od poslednjeplasiranog Levantea - 0:1 (0:0). Bili su domaćini u finišu meča blizu izjednačenja, čak im je i poništen pogodak, pre toga penal, ali i da je Simeoneov tim kojim slučajem izbegao poraz, teško da bi se mnogo toga promenilo i da bi na crveno-beloj strani Madrida bilo zadovoljnih.

Samo jedan šut u okvir gola protiv dvadesetoplasiranog tima lige, ekipe koja je do ove utakmice imala tek jednu pobedu, nešto su što aktuelnom šampionu ne bi smelo da se dogodi. A, da ovo veče neće biti dobro po Madriđane jasno je bilo već posle prvog poluvremna u kom je posed lopte bio 60:40 u korist gostiju, a odnos u šutevima u okvir gola 3:0.

Uspeo je Jan Oblak u 22. minutu da odbrani zicer Horheu de Frutosu, koji je bio sam pred slovenačkim golmanom, ali je u 54. Melero bio brži od levog beka Reinilda i iskoristio dodavanje upravo De Frutosa. Tim pogotkom Melero je postao prvi igrač u istoriji Levantea koji je dao gol Realu, Barseloni i Atletiku. Doduše, u tri različite sezone...

Ulasci Luisa Suareza i Žoaa Feliksa nisu pomogli Atletiku. Možda bi nešto bilo drugačije da je u 57. minutu bio dosuđen penal posle igranja rukom Duarte na šut Kondogbije, ali je gledanjem snimka uočen ofsajd početkom te Atletikove akcije. U šestom minutu nadoknade, poništen je i atraktivan gol Anhela Koree udarcem preko glave zbog prethodnog faula Himeneza.

Ipak, kao što smo pomenuli, i da je izbegnut poraz, teško bi se atmosfera u Atletiko Madridu popravila. Šampion sada zaostaje ogromnih 15 bodova za vodećim gradskim rivalom Realom, a u poslednjih 12 mečeva ima samo četiri pobede.

Hemija između Čola Simeonea i njegove čete definitivno je nestala, postoji li način da je povrate, videćemo.

PRIMERA – ZAOSTALI MEČ 21. KOLA

Atletiko Madrid - Levante 0:1 (0:0)

/Melero 54/



tagovi

Dijego SimeoneAtletiko MadridLevante

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara