Razigrali se Simić i Ebesilio, debitovao Kanjas, Zvezda završila pripreme u Austriji

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.19. | 19:40

Rezervisti savladali austrijskog drugoligaša

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Austrije)

Menjali su se rivali, Zvezda se u Austriji susretala sa top timovima (čitaj Zenit) i sa ispodprosečnim ekipama, ali je mora neefikasnosti u stopu pratila tim Vladana Milojevića. Sve je nagoveštavalo da će u tom tonu ofanzivne sterilnosti proteći i poslednji susret u Vindišgarstenu protiv austijskog drugoligaša Blau Vajsa. Međutim, lek za Zvezdinu neefikasnost konačno su pronašali Veljko SimićLorenco Ebesilio i na kraju Miloš Vulić na asistenciju pomenutog Holanđanina – 3:1

Izabrane vesti

Dva gola – samopouzdanja vredna. Tako se u najkraćem mogu opisati dešavanja sa poslednjeg Zvezdinog testa u Austriji. Mučio se šarenoliki tim srpskog šampiona, ali je na kraju uspeo da naplati kvalitet više u odnosu na lokalnog drugoligaša.

Međutim, teško da je utakmica sa Vladanom Milojevićem dale neku korisnu informaciju Vladanu Milojeviću. Pamtiće se i da je prve minute u crveno-belom dresu odigrao Španac Horhe Kanjas.

Bilo je trenutka inspiracije mladog Konatara, pošteno se saigračima nudio i napadač Krstović. Ipak, konkretizacija je tek došla u finišu. Kada sa razigrao Veljko Simić, a zatim Lorenco Ebesilio potvrdio ono što o njemu pričaju saigrači – da je jedan od najboljih igrača u srpskom šampionu samo kad hoće. Ali problem je što retko hoće i što je još ređe spreman.

Promešao je Vladan Milojević karte, dao šansu igračima koji nisu bili u prvom planu za mečeve protiv Apolona, Kluža i Zenita. Međutim, ponovo su crveno-beli imali problema u poslednjoj trećini terena. I sa efikasnoću. Pokazivao je na trenutke mladi Krstović potencijal. Dobro se kretao, izdržavao duele sa fizički jakim štoperima Blau Vajsa. Ipak, propustio je veliku priliku da se nametne konkretnim učinkom. Doskorašnji član Zete želeo je polovinom prvog poluvremena da bude nesebičan i proigrao Vukanovića, mada je mirne duše mogao da šutira i sa deset metara pogodi mrežu. Nekoliko trenutaka kasnije šutirao je, ali je Helac intervenisao.Vredan pomena bio je i udarac Vukanovića.

Kao i u pređašnjim mečevima u Austriji za kompletan utisak nedostajao je gol. Autrijski drugoligaš iz Linca pokazao se kao organizovan tim. Međutim, morala je Crvena zvezda i u šarenolikom sastavu da bude opasnija i probije barijeru neefikasnosti.

Koliko je crveno-belima stalo da savladaju Blau Vajs oslikao je i detalj posle promašene šanse Vukanovića. Bivši igrač Napretka se uhvatio za glavu. Počela je da hvata nervoza crveno-bele. Međutim, ako ništa drugo bili su uporni u presingu. To im se isplatilo. Posle oduzete lopte Vukanović je proigrao Simića i započeo goleadu u finišu meča. Razgoropadio se potom i Ebesilio, postigao drugi i asistirao Vuliću kod trećeg gola. 

CRVENA ZVEZDA – BLAU VAJS 3:1
/Simić 78, Ebesilio 80, Vulić 88 - Mehmeti 85/

Stadion: Vindišgarsten. Gledalaca:200

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Vasiljević (od 46. Stanković) – Jirka, Stojković, Babić, Konatar – Čaušić (od 69. Kanjas), Jevtović (od 37. Ebesilio), Vulić, Simić, Vukanović – Krstović (od 69. Stanojev)

BLAU VAJS: Helac – Grasager, Mitrović, Krojcbrigler, Nosa, Brander, Velišić, Sansar, Gaspermajer, Surdanović, Froš.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara