Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Razlika u klasi: Orlići demonstrirali nemoć protiv Trikolora

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.10.21. | 20:25

Selekcija Zvonka Živkovića pretrpela drugi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Pola sata – za toliko je omladinska reprezentacija Srbije imala snage da se nosi sa Francuskom. Baš onoliko koliko joj je u Jerevanu pre pet dana bilo potrebno da iskreira preokret i ubedljivu pobedu. Međutim, ono što je protiv Jermenije dovoljno za naizgled laku pobedu, protiv Trikolora bilo je dovoljno tek za častan poraz - 3:0 (2:0).

Drugi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pa sa samo četiri boda iz isto toliko utakmica, Srbija tek sa pete pozicije gleda ka vrhu, sa kojeg sa šest poena više i gol-razlikom 11:1 upravo Francuzi uverljivo marširaju ka kontinentalnoj smotri.

Izabrane vesti

Nije selekcija Zvonka Živkovića, kao što se od nje to nije ni očekivalo, krenula u juriš ka golu Ijana Melijea od samog starta. Umesto toga, Orlići su se spustili u nizak blok i iz tranzicije pokušali da rane rivala. I na taj način prvi pripretili. Čak umalo i poveli. Posle centaršuta sa leve strane, Marko Bjeković je u 17. minutu na šesnaestercu sačekao odbitak i snažno šutirao iz prve, ali je Melije opravdao zvanje premijerligaškog golmana i loptu prosledio u korner, nakon kojeg je Filip Stuparević sa peterca mogao da promeni rezultat na semaforu.

Ofanzivni učinak naše selekcije na stadionu Partizana, makar konkretniji, stao je u tih šezdeset sekundi između dva udarca, koji kao da su bili povod za izabranike Silvana Ripola da aktiviraju alarm i ubace u veću brzinu. Maksimum treću, jer utisak je da se Francuzi nisu ni preznojili kako bi u Humskoj uknjižili nova tri boda. A imali su ih u džepu već do poluvremena.

Iz oružja kojim su planirali da bace na kolena Trikolore, Orlićima su sasečena krila - tranzicijom. Desetak minuta pošto je Stuparević pripretio, Francuzi su povukli kontru i kao dlanom o dlan je završili golom. Napadač Nice Amin Guiri je prihvatio loptu na centru igrališta, "izbacio" imenjaka Adlija na desni bok, a ovaj se u situaciji jedan na jedan lako rešio Dimitrija Kamenovića i pogodio dalji ugao gola Miloša Gordića, koji je čini se mogao mnogo bolje da reaguje prilikom ne preterano snažnog šuta.

Međutim, iskupio se zatim golman Crvene zvezde, pošto je nedugo nakon primljenog gola ukrotio udarac Guirija, koji je nanizao nekoliko naših reprezentativaca pre nego što je uputio snažan šut po sredini gola. Isti igrač je u finišu prvog dela duplirao prednost Francuza, još jednom praktično ni iz čega. Bjeković je rukom blokirao centaršut Trufera, sudija pokazao na belu tačku, a Guiri, kao što to čini i u Nici, pogodio iz penala za svoj tek drugi gol u kvalifikacijama.

Samo minut kasnije, posle kombinacije sa Diopom na kratkom prostoru, mogao je vrlo lako i do trećeg, kojim bi već do pauze stavio tačku na meč, ali je Gordić sačuvao kakvu-takvu nadu saigračima da mogu do boda. Ipak, govor tela Živkovićevih pulena u nastavku odavao je utisak kao da su već između poluvremena podigli belu zastavicu. Iscrpljeni i fizički inferiorni u odnosu na vršnjake iz Francuske, Orlići su delovali potpuno nemoćno u pokušaju da se rezultatski približe rivalu.

Francuzi su igrom na jedan dodir bez problema čuvali loptu u nogama, a samim tim i našu reprezentaciju podalje od svog gola, pa Srbija nema niti jednu šansu iz drugog dela zbog koje će moći da žali. Muke Živkovićeve prekratio je zervista Rajan Šerki pet minuta pre kraja. Mada je zapravo mnogo ranije sve već bilo rešeno.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE

SRBIJA – FRANCUSKA 0:3 (0:2)

/Adli 27, Guiri 43pen, Šerki 87/

Stadion Partizana

Sudija: Nikola Laforž (Belgija)

Žuti kartoni: Topić, Bjeković (Srbija), Tiram (Francuska)

Srbija (4-2-3-1): Gordić – Bjeković, Marković, Kamenović, Šehović (od 62. Daničić) – Milosavljević, Topić – Stuparević (od 46. Stevanović), Terzić, Gavrić (od 62. Ilić) – Tedić

Francuska (4-4-2): Melije – Kalulu, Saliba, Badijašil, Trufer (od 79. Gusto) – Adli (od 70. Antist), Kakere, Tiram (od 63. Šotar), Diop (od 63. Šerki) – Kalimuendo, Guiri (od 70. Čo)


tagovi

omladinska reprezentacija SrbijeSrbija U21Mlada reprezentacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara