Darvin Nunjez (Foto: ©Reuters)
Darvin Nunjez (Foto: ©Reuters)

Razlozi Nunjezovog slabog početka u Liverpulu: Jezička barijera sa Klopom, manjak samopouzdanja...

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.10.22. | 17:25

Urugvajski napadač posle utakmice sa Rendžersom govorio o periodu privikavanja na novu sredinu

Beše to grom iz vedra neba, način da se nadomesti gubitak Sadija Manea i odgovor na dolazak Erlinga Halanda u redove najvećeg konkurenta za titulu Mančester Sitija. Platio je Liverpul astronomskih 75.000.000 evra Benfiki za Darvina Nunjeza, načinio ga drugim najskupljim pojačanjem u istoriji kluba i činilo se tada, rešio dugogodišnje pitanje centralnog napadača.

Još je Urugvajac pogodio već na debiju, potvrdio pobedu nad Sitijem u Komjuniti Šildu i zasenio Halanda u njihovim prvim utakmicama na Ostrvu, zatim zablistao i na premijerligaškom debiju protiv Fulama (gol i asistencija za 40 minuta) i euforija na Enfildu mogla je da počne.

Izabrane vesti

Međutim, od tog trenutka Nunjez je krenuo silaznom putanjom. U drugom kolu protiv Kristal Palasa napravio je glupost, naseo na provokaciju Joakima Andersena i zaradio direktan crveni karton koji kao da mu je isisao samopouzdanje koje se gomilalo u uvodne dve utakmice za novi klub. Na narednih pet ni gol ni asistencija… Nakon sinoćnjeg meča sa Rendžersom u Ligi šampiona u kojem je još jednom ostao bez konkretnog učinka, 23-godišnji Urugvajac je za argentinski TNT govorio o periodu privikavanja na novu sredinu koja će očigledno potrajati.

"Posle crvenog kartona bilo je poprilično teško. Suspendovan sam na tri utakmice, znam da sam napravio veliku grešku i to se neće dešavati ponovo. Moram da budem smireniji tokom utakmice, da pričam manje. Svi pravimo greške i znam da će mi to pomoći u sticanju iskustva", rekao je Nunjez.

Priznaje Urugvajac da mu nepoznavanje engleskog jezika dodatno otežava saradnju sa Jirgenom Klopom sa kojim komunicira preko pomoćnih trenera Pepa Lijndersa i Vitora Matosa.

"Iskreno, ne pričamo mnogo. Ja ne znam engleski i on ne zna španski. Ne razumem ništa kada priča. Pep i Vitor su moji prevodioci kada Klop priča grupi. Da mi oni ne pojašnjavaju, ušao bih na teren bez ideje šta treba da radim. Ipak, trener me podržava, daje mi samopouzdanje i moram da mu vratim za to na terenu. Ali mislim da je veom jasan po pitanju stila igre. Traži od nas da radimo jednostavne stvari, da se ne plašimo, da imamo samopouzdanja. A kada izgubimo loptu, traži od nas da vršimo presing. To je ono što uvek traži."

Uverava Nunjez da će stvari vremenom doći na svoje, iako ne krije da mu samopouzdanje nije na najvišem nivou.

"Ponekad se osećam pomalo neodlučno, ne osećam se samouvereno. Istina je da mi je bilo teško da se adaptiram, ali verujem da ću se kako budu prolazili treninzi i utakmice adaptirati postepeno. Kada budem postigao prvi gol, biće ih sve više. Prošao sam već kroz ovo i malo mi je neprijatno, jer, na kraju krajeva, mi napadači živimo na golovima. Ali miran sam, trener me podržava, saigrači takođe i uvek ću se truditi da pomognem timu tako što ću davati golove ili ako ih ne bude, pokušaću da budem što korisniji za tim", ističe bivši napadač Benfike.


tagovi

Darvin Nunjez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara