(©MN Press)
(©MN Press)

Razočaranje u Lučanima – Žunić: Malo sreća, malo više mi…

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.08.22. | 16:24

“Zaslužili smo makar bod u Lazarevcu”, kaže trener Mladosti

Ni zrno sreće da padne na Mladost iz Lučana na startu Mozzart Bet Superlige.

Prošle sezone plavi su imali šest poraza u šest kola, ali ovog puta iako imaju samo bod posle četiri runde, zaslužili su mnogo više. Meč u nedelju u Lazarevcu protiv Kolubare (2:3) bacio je Lučance u duboko razočaranje, jer su promašili četiri “mrtve” šanse, proslavili golmana domaćih Stanivukovića, a na 2:2 su imali i igrača više u poslednjih 20 minuta i – izgubili.

Izabrane vesti

Trener Dragiša Žunić ne gleda prema nebu, ne žali se na “više sile”, gleda u svoje dvorište i konstatuje – krivi smo mi.

Malo sreća, malo mi, malo realizacija, malo loše reakcije kod golova… Pravimo dva neshvatljiva faula oko šesnaesterca… Najviše smo sami krivi. Oni su ljudi dali gol, iskoristili tu priliku i dobili utakmicu. A, mi promašili mnogo šansi, mogli smo makar do boda. Ispalo je da smo posle gola za 2:2, sa igračem više, odigrali najlošiji deo utakmice”, razočaran je Dragiša Žunić, trener Mladosti.

Sreća nije pomilovala Mladost ni u prethodnim rundama. Ako je za utehu, daleko najjači otpor je tim iz Dragačeva pružio Crvenoj zvezdi (1:2) u dosadašnjem delu prvenstva.

Nije bilo to tako loše ni protiv Zvezde, promašivali smo i protiv Spartaka (1:1). Sve kada sa sabere, mogli smo mnogo više od ovog jednog boda do sada. Nekako smo stegnuti u završnici… Znali smo da će biti problema na startu lige, očekivali smo to, ali opet, mogli smo više. Ovo je treća sezona zaredom kako loše otvaramo šampionat, izgleda da nam počeci ne idu najbolje”.

Ali, što je jednako bitno i pored samo boda posle četiri kola, u Lučanima nema nikakvog alarma, drame…

Atmosfera je dobra, Mladost je stabilan klub, svoje obaveze izmiruje na vreme, tako da razloga za nezadovoljstvo nema. Niti imamo pritisak uprave kluba posle ova četiri kola. Idu nam sad dve utakmice kod kuće, protiv Radničkog iz Niša i Radnika, tu bismo bili zadovoljni i sa četiri boda, a daj bože da bude više”.

Nije sve tako crno u Lučanima, vide to i u klubu.

Kao što smo pričali pre početka prvenstva, nama je najbitnije da afirmišemo grupu mladih igrača, koji sve više pokazuju da mogu da se nose sa svima u Mozzart Bet Superligi. U Lazarevcu je Jojić postigao gol, Dunđerski se istakao, Vesnić i Mićović su prikazali dobre partije, a pre toga protiv Zvezde i Gordić, Žunić. Samo da se oni još malo naviknu, da počnu da prikazuju takve igre u kontinuitetu…”

Letnji prelazni rok je još u punom jeku, pa možda neko novo lice stigne u Lučane.

Ćirković je debitovao u Lazarevcu, samo što je stigao. Došao je i Aleksandar Ješić, vratio se iz Azerbejdžana, ali je povređen, čekamo ga da nam se priključi. Voleli bismo i neko provereno superligaško ime da dovedemo, ali za sada je slaba ponuda”, konstatuje Dragiša Žunić, strateg Mladosti iz Lučana.



tagovi

Mladost LučaniDragiša ŽunićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara