Zemljotres u Gazijantepu (©AFP)
Zemljotres u Gazijantepu (©AFP)

Razorni zemljotresi pogodili Gazijantep, Jevtović i Marković nepovređeni

Vreme čitanja: 1min | pon. 06.02.23. | 09:56

Srpski internacionalci sa saigračima, srećom, ostali u Antaliji posle utakmice

Dva jaka zemljotresa pogodila su Tursku u ponedeljak oko tri sata iza ponoći. Prvi je bio magnitude 7,8, a drugi 6,7 što je dovelo do rušenja kuća i zgrada, eksplozije gasovoda i nestanka struje. Broj nastradalih i dalje se računa, a turski mediji navode da je trenutno izbrojano više od 800 poginulih.

Udari su se dogodili na jugu zemlje, kod granice sa Sirijom, a najviše je stradao grad Gazijantep, za čiji fudbalski klub nastupaju srpski internacionalci Lazar Marković i Marko Jevtović. Partizan je uspeo da stupi u kontakt sa svojim bivšim igračima i obavestio javnost da su dobro i na sigurnom.

Izabrane vesti

Njihov klub je u subotu igrao u Antaliji i, srećom, ekipa je posle utakmice ostala u poznatom turskom letovalištu tako da su izbegli najžešći udar zemljotresa.

S obzirom na tragičan događaj koji se dogodio, pitanje je da li će Gazijantep igrati narednu utakmicu turskog prvenstva, u kojoj bi 13. februara trebalo da ugosti vodeći tim lige, Galatasaraj.

Marković i Jevtović u Gazijantep su stigli prošlog leta i brzo se nametnuli kao izuzetno važni igrači u timu Erdala Guneša, koji je trenutno deseti na tabeli turske Superlige. U nedavnoj pobedi nad Hatajsporom 4:1 obojica su bili strelci, a Marković je od početka sezone dao pet golova u svim takmičenjima, uz tri asistencije, dok je Jevtović triput bio strelac.


tagovi

GazijantepTurska 1Marko JevtovićLazar Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara