Aleksandar Sedlar protiv Real Madrida, u duelu sa Vinisijusom (©Reuters)
Aleksandar Sedlar protiv Real Madrida, u duelu sa Vinisijusom (©Reuters)

Real beži na +10, Sedlar i Jović čekaju šansu

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.03.22. | 12:37

Kraljevski klub će protiv Majorke (ponedeljak, 21) probati da iskoristi novi kiks Sevilje i da poveća dodatno prednost u Primeri

Ravnica je pred Real Madridom na putu ka 35. tituli prvaka Španije, a ukupno čak 94. velikom trofeju. Posle remija Sevilje sa Rajo Valjekanom (1:1) u nedelju, izabranici Karla Ančelotija imaju sjajnu priliku da povećaju razliku u odnosu na drugoplasirane Andalužane na 10 bodova prednosti. Potrebno je samo da savladaju Majorku u ponedeljak od 21.00 časova.

Jedini trofejniji klub od Real Madrida na planeti je Al Ahli iz Kaira sa 112 značajnijih odličja, mada ne može baš da se uporedi snaga takmičenja koje su osvajali Egipćani sa Špancima. Madriđani su pored 34 Primere osvojili i 13 Liga šampiona, sedam puta su bili prvaci sveta, imaju dva Kupa UEFA, četiri UEFA Superkupa, 19 Kupa kralja, 13 Superkupa Španije i jedan Liga kup te zemlje.

Izabrane vesti

Real je još u igri da osvoji ove sezone Primeru i Ligu šampiona, eliminisan je samo iz Kupa kralja. Upravo u elitnom takmičenju je prošle srede priredio malo iznenađenje, eliminisavši PSŽ u osmini finala. Samo po sebi ne bi bilo iznenađenje, da ga Parižani nisu potpuno nadigrali u prvom meču i prvom poluvremenu revanša.

Međutim, Ančeloti je stari lisac. I sam je osvojio pregršt trofeja, kao igrač i kao trener, pa dobro zna kako da izvuče maksimum iz svake ekipe. Nema sumnje da je Italijanu mnogo stalo da osvoji Primeru ove godine, samo mu ta titula nedostaje da kompletira barem po jedan pehar iz svake od Liga petice.

21.00: (6,50) Majorka (4,10) Real Madrid (1,53)

Majorka ne bi smela da bude problem za njegove izabranike danas, bez obzira na to što su sigurno emotivno ispražnjeni posle duela sa PSŽ-om. Jednostavno, domaćin je u toliko velikoj krizi, da bi prava senzacija bila da je prekine baš danas.

Izgubila je Majorka četiri uzastopna meča, Selta im je dala četiri gola u prošlom kolu, pre toga su bolji bili i Real Sosijhedad, Valensija i Betis. Sve je bliži tim Luisa Garsije borbi za opstanak. Međutim, ni pored očajne forme nema ni najave da će šansu da dobije srpski štoper Aleksandar Sedlar.

Nekadašnji štoper Metalca je u Španiji od 2019. godine, ali ove sezone se nije preterano naigrao. Sakupio je u Primeri svega 398 minuta, raspoređenih na 10 utakmica. U poslednjih sedam kola je zaigrao samo jednom, protiv Valensije je ušao u igru u poslednjih 19 minuta.

Ančeloti na raspolaganju ima sve igrače, tako da može da bira bez ikakvih restrikcija. Na treninzima prethodnih dana su svi normalno radili, među njima i Luka Jović. Srpski reprezentativac se poslednjih nedelja nalazi u istoj situaciji kao Sedlar, raduje se svakom minutu koji provede u igri. Nažalost, u poslednjih nekoliko kola ih nije bilo mnogo.

Odigrao je Jović poslednji meč još 12. februara, poslednjih 16 minuta protiv Viljareala (0:0). Posle toga je presedeo tri prvenstvene utakmice i obe u Ligi šampiona, nije dobio šansu uopšte, čak ni na 4:1 protiv Sosijedada. Posle Jovićevih loših partija u seriji, deluje da je i Ančeloti digao ruke od njega.

------------------------------

Sve utakmice španske Primere možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

PRIMERA – 28. KOLO

Petak

Atletiko Madrid - Kadiz 2:1 (1:1)

/Feliks 3, De Pol 68 - Negredo 45/

Subota

Levante - Espanjol 1:1 (0:0)

/Gomez 80 - Puado 50/

Granada - Elče 0:1 (0:1)

/Fidel 11/

Viljareal - Selta 1:0 (0:0)

Hetafe - Valensija 0:0

Nedelja

Rajo Valjekano - Sevilja 1:1 (0:0)

/Bebe 46 - Dilejni 63/

Betis - Atletik Bilbao 1:0 (1:0)

/Iglesijas 20/

Real Sosijedad - Alaves 1:0 (0:0)

/Zubimendi 70/

Barselona - Osasuna 4:0 (3:0)

/Tores 14, 21, Obamejan 27, Puđ 75/

Ponedeljak

21.00: (6,50) Majorka (4,10) Real Madrid (1,53)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraReal MadridMajorkaLuka JovićAleksandar Sedlar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara