Vinisijus Tobijas (© shakhtar.com)
Vinisijus Tobijas (© shakhtar.com)

Real doveo još jednog Vinisijusa: Prvo za džabe, tek na leto 2023. plaća 18.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 15:38

Za sve je kriv rat u Ukrajini

Real obožava Brazilce. Kroz istoriju su snažan otisak na igre i rezultate ostavili Ronaldo Luis Nazario da Lima i Roberto Karlos, u poslednjih 15-ak godina jedan od znakova raspoznavanja je bio Marselo (ističe mu ugovor na kraju sezone), trenutno je Vinisijus Žunior jedan od talenata na kojima kraljevski klub gradi budućnost, a uspeo je da dovede još jednog igrača iz najfudbalske zemlje sveta.

Još jednog Vinisijusa. U pitanju je Vinisijus Tobijas, koji je tokom petka stigao iz Šahtjora u Madrid. Španski gigant je iskoristio činjenicu da FIFA, usled ratnih dejstava na Istoku Evrope, dozvoljava prelaske iz ruskih i ukrajinskih klubova mimo prelaznog roka i od Rudara pozajmio darovitog desnog beka.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Šahtjor je Vinisijusa prosledio Realu na pozajmicu do juna 2023. To znači da će najpre privesti kraju ovu, a onda biti na raspolaganju Los Blankosima i celu narednu sezonu. Posle toga perioda Real će imati pravo da gta kupi po ceni od 18.000.000 evra, zavisno od toga kako se Tobijas bude razvijao.

Vinisijus Tobijas će za početak igrati za B tim Real Madrida, popularnu Kastilju. Biće pod nadzorom legendarnog Raula Gonzalesa Blanka, u pokušaju da pomogne ekipi da se plasira u Segundu. Da li će i kad biti prekomandovan pod palicu Karla Ančelotija zavisi od toga hoće se li se oslobiti mesto za fudbalera van Evropske unije. Real u ovom trenutku ima popunjena sva mesta u prvom timu, a još čekaju Japanc Takefusa Kubo i još jedan Brazilac Rajner, koji čekaju da se pozicija oslobodi. Luft bi mogao da se se ukaže ako Vini Žunior dobije španski pasoš, kao što se poslednjih dana pominje.

Tobijas se najbolje snalazi na poziciji desnog beka, gde Real u ovom času na raspolaganju ima samo Danija Karvahala, dok je Lukas Vaskez više „devojka za sve“ nego klasični bek, što bi mogla da bude šansa Vinisijusu. Njegov veliki adut su izdanja u Internasionalu, pošto je u klubu iz Porto Alegrea blistao, oduševio skaute Šahtjora i naterao Ukrajince da plate Brazilcima 6.000.000 evra.

Na njegovu žalost, nije ni debitovao za Rudare. Tokom zime je igrao samo kontrolne utakmice na pripremama, potom je izbio rat, sve sportske aktivnosti u Ukrajini su obustavljene i Vinisijus Tobijas je tražio način da se spase. Našao ga je u Realu. Tamo posebno cene Brazilce. Primeri Marsela, Edera Militaa, Kazemira, Vinisijusa Žuniora i Rodriga to najbolje dokazuju.


tagovi

Šahtjor DonjeckReal MadridVinisijus Tobijas

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara