FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Real Madrid afričkog fudbala: Al Ahli 12. put osvojio Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 22:14

Gigant iz Kaira postao tek treći tim u istoriji elitnog takmičenja koji je do trofeja došao bez poraza – 1:0

Ono što je Real Madrid u Evropi, to je Al Ahli u Africi. Gigant iz Kaira je 12. put u svojoj istoriji postao prvak kontinenta, savladaviši u revanšu na Internacionalnom stadionu Esperans iz Tunisa rezultatom 1:0.

Al Ahliju je pošlo za rukom da odbrani trofej Lige šampiona, a ovo mu je četvrti pehar u poslednjih godina, čime je potvrdio apsolutnu dominaciju na afričkom kontinentu. U dva prilično tvrda meča odlučio je jedan autogol. Njega je večeras, posle kornera koji je izveo Husein el Šahat, postigao nesrećni Rožer Aolu. Zapravo, vezistu ut Togoa pogodila je lopta koju je glavom udario kapiten domaćih Rami Rabia, posle čega je završila iza leđa Amana Memičea.

Izabrane vesti

Al Ahli je postao tek treći tim u istoriji elitnog takmičenja koji je do trofeja došao bez poraza, ostvarivši devet pobeda i pet remija. Klubovi iz Kaira potvrdili su apsolutnu vladavinu u afričkom klupskom fudbalu, pošto je prošle nedelje ljuti rival Zamalek osvojio Kup Konfederacija, drugo po kvalitetu klupsko takmičenje u Africi.

Ekipa Marsela Kolera bila je favorit za osvajanje trofeja, a posebno nakon što je pre sedam dana izborila nerešen rezultat u Radesu. Esperans u prvom meču nije imao nijedan udarac u okvir Al Ahlijevog gola, a večeras je uputio samo jedan. Premalo da bi mogao da se nada trofeju. Igrači Al Ahlija su nakon ranog gola stavili utakmicu pod apsolutnu kontrolu, a da su imali malo više koncentracije mogli su da reše pitanje pobednika krajem prvog i početkom drugog poluvremena.

Ipak, nisu uspeli, pa je nada sastava Migela Kardosa trajala do poslednjeg sekunda utakmice. Međutim, napad Esperansa ove sezone nije bio jači deo ekipe, što se potvrdilo i u ovom dvomeču, pa je veliko slavlje u Kairu moglo da počne.


tagovi

Afrička fudbalska ligaAl Ahli KairoEsperans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara