Navijači Reala (Reuters)
Navijači Reala (Reuters)

Real Madrid spava tokom zime

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 09:40

Kraljevski klub i petu godinu zaredom nikog nije doveo, iako mu „škripi“ na štoperskim pozicijama

Što se tiče Real Madrida, zimski prelazni rok ne bi trebalo da postoji. Dok drugi kupuju, pozajmljuju, krpe rupe, u glavnom gradu Španije ne rade ništa. I tako već petu godinu kako tokom prvog meseca u kalendaru nikog nisu doveli. U Primeri je zabeleženo 47 potpisa u tek okončanoj zimskoj pijaci, a jedina dva kluba koja se nisu ponovila su novajlija u eliti Las Palmas i upravo – Real.

Pritom, Florentino Peres ima finansijsku moć da dovede maltene koga god trener Karlo Ančeloti poželi, ali je predsednik Reala još jednom rešio da bude neaktivan tokom januara. Čak i u situaciji kad su možda neki sa strane očekivali da će reagovati usled problema na štoperskim pozicijama. Na dugom bolovanju su Eder Militao i David Alaba, međutim, ni to nije bio signal rukovodstvu da dovede neko prelazno rešenje.

Izabrane vesti

Marka takav stav obrazlaže utiskom da Ančelolti veruje momcima koje ima na raspolaganju, a u pitanju su Antonio Ridiger i Naćo Fernades, dok je pribegao i alternativnim opcijama, pa su u centralnom delu odbrane igrali Oreljen Čuameni i Andre Kariljo iz podmlatka.

To znači da je poslednji zimski novajlija Madriđana bio Braim Dijas. Januara 2019. stigao je iz Mančester Sitija za 17.000.000 evra i posle ofanzivnog veznog niko više nije angažovan. Što ne bi trebalo da čudi, jer je i ranije Real znao tek po nekog igrača da dovede u januaru. Na primer Brazilca Reiniera, koji čak nije ni debitovao za prvi tim, prethodno Martina Edegarda, mada je Norvežanin inicijalno igrao za Kastilju (razvojnu ekipu), još ranije Tomasa Gravesena, Emanuela Adebajora ili Antonija Kasana. Davno prošlo vreme.

Gro poslova ostavlja za letnji prelazni rok. A onaj najveći, najavljivan godinama, trebalo bi da se desi ove godine, pa da konačano Kilijan Empabe stigne na stadion „Santjago Bernabeu“.


tagovi

Florentino PeresFlorentino PerezReal MadridZimski prelazni rok 2024Transferi

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara