Marko Asensio (©Reuters)
Marko Asensio (©Reuters)

Real nudi premalo, Barsa zvala Marka Asensija

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 10:19

Posle sedam godina u Madridu…

Ume da zablista kao najveći as, da postigne gol koji će se nedeljama vrteti na TV špicama, ali ume i da nestane na određeno vreme, pa je za njegovih sedam godina u Madridu retko moglo da se kaže da je Marko Asensio bio među nosiocima Realove igre. Zato i ne čudi što se Kraljevski klub nije previše isprsio prilikom pregovora o novom ugovoru, koji ističe na leto, ali možda jeste malo iznenađujuće čuti da je Asensija sada zvala – Barselona.

Podsetimo, kada igrač ulazi u poslednjih šest meseci ugovora može i bez dozvole poslodavca da pregovara sa drugim klubovima. A kako Florentino Perez nije ni prišao zahtevima 27-godišnjeg fudbalera donekle je i razumljivo što se telefon već usijao.

Izabrane vesti

Asensio se i sam spremao za transfer. Dugogodišnjeg menadžera Orasija Gađolija zamenio Žoržom Mendešom, holvudskom verzijom agenta, koji u svakog prelaznom roku preseli na desetine igrača sa kraja na kraj Evrope. Mendeš je namirisao dobru proviziju i krenuo u akciju. Došapnuo nekim klubovima Premijer lige da je Asensio rad za selidbu, javio se i Barseloni. I na stadionu Kamp Nou su odgovorili.

Ništa još nisu dogovorili. Niti se Asensio opredelio. Teoretski, još je moguće da ostane u Madridu. Mada se čini da su male šanse za takav epilog. Tek mu je 27 godina, ulazi u najbolje doba, sigurno bi se našlo udvarača.

Barselona ima svoje adute. Htela ga je još 2014. godine, ali je tada odbila da plati obeštećenje od 4.000.000 evra i on je otišao u Real. Možda bi sada davnašnja želja Blaugrane i mogla da se ostvari?


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Marko Asensio

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara