Take Kubo (©Reuters)
Take Kubo (©Reuters)

Real poslao Kuba u Viljareal i doživeo krah za Kundea

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.08.20. | 16:43

Jedan posao završen, drugi ni blizu

Ostaje samo još da se zvanično potvrdi, ali Takefusa Kubo će definitivno karijeru nastaviti u – Viljarealu!

Pričalo se da Blankosi za japanskog tinejdžera imaju čak 30 ponuda, ali da se njemu lično najviše svidela ona sa Madrigala i želja mu je ispunjena – narednih godinu dana provešće na kaljenju u Viljarealu, čime je praktično napravio veliki korak napred u razvojnom putu. Kubo je prošle sezone nosio dres Majorke sa kojom je eliminisan iz Primere, ali je lično imao solidnu debitantsku godinu u Primeri. Na 36 utakmica skupio je četiri gola i pet asistencija, što je bilo dovoljno da privuče veliku pažnju na sebe i ode na stepenik više, čime se približio snu da jednog dana debituje u opremi Kraljevskog kluba.

Izabrane vesti

Kako navode madridski mediji, Viljareal nema opciju da otkupi Kuba već je u pitanju samo “suva“ pozajmica. Viljareal se obavezao da plaća kompletnu platu igrača u visini od 2.000.000 evra, plus obeštećenje u visini od oko 3.000.000 evra, što ceo posao dovodi u ravan od 5.000.000 evropskih novčanica. Ozvaničenje ovog posla može se očekivati do srede uveče ili četvrtka u prepodnevnim časovima.

Ono što je Kuba najviše privuklo ka Žutoj podmornici jeste veliko interesovanje Unaja Emerija za njegove usluge. Španski stručnjak mu obećava redovnu minutažu i standardno mestu o u postavi, a u novom klubu imaće mogućnost da igra i grupnu fazu Lige Evrope, što mu je takođe bilo jako važno.

Dok je Real uspeo da smesti Kuba, namere da angažuje pojačanje u poslednjoj liniji se nisu završile po željenom planu. Naime, najuticajniji list u Sevilji Estadio Deportivo tvrdi da je Real Madrid ponudio 25.000.000 evra za Žula Kundea, ali da je uprava Nerviona tu ponudu glatko odbila.

Sevilja od Real Madrida zahteva da isplati otkupnu klauzulu u visini od 70.000.000 evra, što Blankosi nemaju nameru da urade s obzirom da ovog leta planiraju da štede novac i prebrode globalnu finansijsku krizu. Zbog toga se, uostalom, na još godinu dana odložio dolazak Renovog zlatnog klinca Eduarda Kamavinge, a i od kupovine desnog beka koji će biti rezerva Daniju Karvahalu, pa će Alvaro Odriozola biti taj čim bude završio pozajmicu u Bajernu.

Real i Zinedin Zidan moraće da pronađu alternativna rešenja...



tagovi

Takefusa KuboLetnji prelazni rok 2020Žul Kunde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara