Dani Sebaljos i Marko Asensio (©Reuters)
Dani Sebaljos i Marko Asensio (©Reuters)

Real stavio četvoricu u izlog

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.12.22. | 19:45

Madridski kao po običaju ne planira da kupuje usred sezone, ali će razmotriti ponude za četvoricu fudbalera ukoliko ih bude

Nije Real poznat po zimskim transferima, nijednu od tridesetak najvećih kupovina u istoriji kluba nije napravio usred sezone. I kako stvari stoje, to se neće menjati ni ovog jaunara, madridski klub vrlo verovatno neće pazariti u predstojećem prelaznom roku, ali bi prodaja moglo da bude.

Prema pisanju španskih medija, u izlogu Kraljevskog kluba nalaze se Marko Asensio, Dani Sebaljos, Marijano Dijaz i Alvaro Odriozola, i ukoliko u januaru na Santijago Bernabeu stignu ponude za pomenutu četvrtocu fudbalera čelnici Reala će ih razmotriti.

Izabrane vesti

Asensiju, koji će u januaru napustiti 27 godina, ugovor ističe za šest meseci i kako nema naznaka da bi moglo da dođe do nastavka saradnje, Real će ove zime imati poslednju priliku da zaradi kakvu-takvu sumu pre nego što ofanzivni vezista na leto klub napusti bez obeštećenja. Pre nekoliko meseci za Asensija se interesovala Barselona, ali su glasine vremenom utihnule.

Kod Sebaljosa je situacija identična. Letos ga je želeo Betis, klub u kojem je ponikao, ali nije imao novca da ga trajno vrati na Benito Viljamarin, a prema nedavnim saznanjima Marke neće mu biti ponuđen novi ugovor, jer Real na leto planira da krene po novog vezistu, Džuda Belingema ili Enca Fernandeza.

Odriozola je jedini igrač u ekipi Karla Ančelotija koji nije dobio priliku od starta sezone. Ujedno i jedini od pomenute četvorice koji ima ugovor na još godinu i po dana. Nadao se da će posle odličnih partija na pozajmici u Fjorentini uspeti da se nametne i zbog toga odbio nekoliko ponuda sa Čizme. Ipak, očigledno je pogrešio i u januaru će morati da potraži novu sredinu ukoliko želi da igra.

Sa napadačem sa Dominikane je priča već neko vreme ista. Glavni je kandidat da napusti klub u svakom prelaznom roku, ali iznova odbija odlazak i bira sedenje na klupi, svestan da nigde neće moći da dobije platu koju ima u Realu. Blankosi bi ga pustili za simboličnu sumu ne bi li povratili makar delić od 21.500.000 evra, koliko su pre četiri i po godine uložili u njegov dolazak, mada je realnije da se sa 29-godišnjakom oproste na leto.


tagovi

TransferiReal MadridMarijano DijazMarko AsensioDani SebaljosAlvaro Odriozola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara