Varan, Vinisijus, Benzema i Valverde (©Reuters)
Varan, Vinisijus, Benzema i Valverde (©Reuters)

Realovi letnji planovi: Ugovor za vanvremenskog Benzemu, zbogom Varanu i kvartet mladih oko kojih nema pregovora

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.04.21. | 12:04

Ostaju i Kurtoa, Kazemiro, Kros, za ostale... Ništa nije izvesno

Kad je stigao morao je da se izbori sa paklenom konkurencijom u liku Gonzala Iguaina. Ali Argentinac je Madrid napustio još pre osam godina. A Karim Benzema je još tu. I biće i dalje. Sve do 2023. i verovatnog odlaska u penziju. Kako piše madridska Marka francuski napadač i Real nisu još potpisali, ali su usmeno utanačili sve detalje novog ugovora.

Nije to ni bilo teško. U Madridu nije bilo mnogo igrača lakših za saradnju. Još otkako je 2009. stigao na “Santjago Bernabeu“ njegovo je ponašanje u klubu bilo besprekorno. Nikada nije zakucao na vrata kancelarija u klupskoj upravi da zatraži povišicu ili novi ugovor. Uvek je klub zvao njega i nikad Karim nije tražio ništa preko onoga što mu je ponuđeno.

Izabrane vesti

(6,00) Farense (3,70) Sporting (1,62)

Zato će sada biti nagrađen za takvo ponašanje, makar to značilo i odustajanje od klupskih pravila. Real naime, kao i mnogi veliki klubovi, obično sa veteranima ugovore produžava na godinu za godinom. U Benzeminom slučaju napraviće izuzetak. Njegov ugovor ističe na leto 2022. godine, ali će ovaj novi do 2023, tad će mu već biti punih 35 leta, potpisati pre isteka tekuće sezone. Strpljiviji su recimo morali da budu i velikani kakvi su Luka Modrić, Serhio Ramos i Lukas Vaskez. Za ovu dvojicu poslednjih se još ne zna hoće li ostati u klubu i posle leta.

Benzema je to i zaslužio, za ovih 12 godina u Madridu postigao je 274 gola i peti je na listi najboljih strelaca u Realovoj istoriji. Pride je sasvim izvesno da če prestići Santiljanu (fali mu 17 golova), a možda i Alfreda di Stefana (34). Ispred njega ostaće samo Raul Gonzales (308 golova je dao) i nedodirljivi Kristijano Ronaldo (450).

Istovremeno, Marka piše i da su u Madridu već skovali i načelni plan za naredni prelazni rok. Prvi zadatak je ubediti veterane sa visokim platama – Gereta Bejla, Marsela i Iska – da prihvate smanjenje zarada što će se teško desiti. Neizvesna je sudbina Alvara Odriozole, Marijana Dijaza i Luke Jovića, koji bi mogli negde i da odu, kao i Borha Majoral, Hesus Valjeho – na pozajmicama u Romi, odnosno Granadi – te mladi golman Dijego Altube. Ako stignu prave ponude naravno, Real je spreman da sedne za sto.

Oni oko kojih neće biti ni pregovora su Vinisijus (20), Rodrigo (20), Fede Valverde (22) i Martin Edegard (22), iako ovaj poslednji nije bio zadovoljan minutažom kod Zinedina Zidana. Na prodaju nisu ni iskustni Tibo Kurtoa, Kazemiro ni Toni Kros.

Problem bi mogao da bude Rafael Varan, ističe mu ugovor na leto 2022, a do sada je odbijao sve ponude da produži ugovor. Trenutno prima 6.000.000 evra godišnje, duplo manje od Serhija Ramosa, pa je posle skoro decenije u Realu tražio veliku povišicu. Izgleda da mu je dojadilo u Madridu, ranije su ga hteli Mančester junajted i Pari Sen Žermen s tim da bi on pre da sačeka sledeće leto i fino se naplati. Real bi pre da ga proda sada i uzme obeštećenje, nada se sumi od oko 70.000.000 evra. U tom slučaju bi napao Viljarealovog Paua Toresa ili Seviljinog Žila Kundea. Nevezano za skoro pa izvesni dolazak Davida Alabe kao slobodnog igrača.

Naravno, najveće želje Florentina Pereza ostaju Kilijan Mbape i Erling Haland, ali o tome je još rano pričati.


tagovi

Karim Benzemaletnji prelazni rok 2021Federiko ValverdeVinisijus ŽuniorRodrigoMartin Edegor

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara