Karim Benzema ©Reuters
Karim Benzema ©Reuters

Realu preselo u Barseloni, nije dovoljno da samo Benzema bude na nivou

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.10.21. | 18:11

Espanjol naneo prvi poraz Kraljevskom klubu u Primeri - 1:2

Posledice poraza od Šerifa u Ligi šampiona učinile su svoje u Barseloni. Real Madrid je pretrpeo neočekivan poraz u gostima Espanjolu, pa je došao u situaciju da izgubi lidersku poziciju u osmom kolu španske Primere - 1:2 (0:1).

Katalonci su iskoristili trenutak u kojem se nalazi protivnik, kao i propuste koje je pravila odbrana ekipe Karla Anćelotija. Golovima Raula de Tomasa u 17. i Aleiša Vidala na isteku časa igre stigli su do ogromne prednosti, a onda uspeli nekako da je odbrane u samoj završnici meča.

Izabrane vesti

Madriđanima nije bilo dovoljno to što je samo Karim Benzema bio na nivou. Izjednačio je Francuz posle odlilne akcije u 71. minutu, u kojoj se piše i asistencija Luki Joviću, da smanji rezultat. Kasnije je na svojim leđima pokušao da povuče svoju ekipu. Namestio je gol Edena Azara u 84. minutu, ali je on poništen zbog ofsajda.

Raul de Tomas nije mogao da izabere bolji način da se osveti Kraljevskom klubu, u kojem je proveo gotovo čitavo detinjstvo, potom se igrao sa B i C tim, ali nije dobio šansu da zaigra ostvari snove i zaigra za prvi tim. Da li će u Ralu jednog dana možda zažaliti zbog toga, pokazaće vreme, ali ih je večeras makar malo zabolelo, onda kada je brzonogi napadač iskoristio dobar prodor i oštar centaršut Adrijana Embarbe.

Domaća publika je pravu erupciju oduševljenja doživela tek u 60. minutu, kada je Aleiš Vidal prosto protutnjao kroz dezorjentisanu odbranu Reala, kaznio lošu procenu Naća Fernandeza i duplirao prednost svog tima. Ančeloti je bio primoran na brzu reakciju, pa je na teren umesto indisponiranih Modrića i Krosa poslao Jovića i Kazemira, a nakon Benzeminog gola i Edena Azara.

Ekipa Visentea Morena bila je na teškim mukama u samoj završnici, Real je ozbiljno pritiskao, ali je na kraju nekako izdržala, pa je mladi stručnjak došao do najveće pobede u svojoj trenerskoj karijeri, a sa njim i brojni prvotimci katalonskog kluba.

PRIMERA – 8. KOLO

Petak

Bilbao - Alaves 1:0 (1:0)

/Garsija 44/

Subota

Osasuna - Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

/Sančez 90+1/

Majorka – Levante 1:0 (0:0)

/Baba 74/

Kadiz – Valensija 0:0

Atletiko Madrid – Barselona 2:0 (2:0)

/Lemar 23, Suarez 44/

Nedelja

Elče - Selta 1:0 (0:0)

/Benedeto 49/

Espanjol - Real Madrid 2:1 (1:0)

/De Tomas 17, Vidal 60 - Benzema 71/

18.30: (3,80) Hetafe (3,15) Sosijedad (2,25)

18.30: (2,05) Viljareal (3,50) Betis (3,90)

21.00: (5,10) Granada (3,60) Sevilja (1,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Karim Benzema

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara