(©AFP)
(©AFP)

Rebić propušta derbi, Konte ima samo jednu nedoumicu oko startnih 11

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.10.20. | 14:55

Kolarov u prvoj postavi

Loši predosećaji u Milanu iz prethodnih dana su danas dobili definitivnu potvrdu: Ante Rebić propušta derbi sa Interom u subotu!

To je i definitivna odluka lekarskog tima Rosonera koji nije želeo da rizikuje pogoršanje povrede iako su postojale stidljive najave da bi Hrvat mogao da se oporavi. Podsetimo, Rebić je protiv Krotonea doživeo povredu ruke pošto je iščašio lakat. Posle toga je propustio mečeve sa Rio Aveom i Specijom, oporavljao se tokom reprezentativne pauze ali nije uspeo da se oporavi dovoljno za derbi.

Izabrane vesti

Izostanak Hrvata je svakako ozbiljan udarac za trenera Stefana Piolija ali dobre vesti su da se u tim vraćaju kapiten Alesio Romanjoli i prva zvezda Zlatan Ibrahimović koji su propustili prethodne mečeve zbog povrede, odnosno korona virusa. Oporavio se i desni bek Andrea Konti ali on će meč najverovatnije početi sa klupe. Zbog korona virusa su van tim i rezervni štoperi Duarte i Gabija koji ipak nisu toliko bitni za startnu postavu.

Meč bi trebalo da počnu: Donaruma – Kalabrija, Kjer, Romanjoli, Ernandez – Kesi, Benaser – Salemakers, Čalhanoglu, Braim Dijaz – Ibrahimović.

Što se Intera tiče, tamo je situacija dosta složenija zbog zaraženih igrača virusom COVID-19. Iz konkurencije za tim su otpali štoper Škrinijar, vezisti Galjardini i Najngolan, levi bek Jang i rezervni golman Radu. Zaražen je bio i štoper Bastoni, ali on bi do sutra mogao da dobije negativan nalaz na koronu i da konkuriše za tim. Čak i ako bude negativan, meč će najverovatnije poečti sa klupe. Konte nema mnogo nedoumica oko sastava tima i startnih 11 se praktično već zna.

Handanović – Dambrozio, De Fraj, Kolarov – Hakimi, Barela, Brozović, Vidal, Perišić – Martinez, Lukaku.

Jedina dilema strategu Intera je da li da derbi startuje Brozović koji se mnogo bolje uklapa u sistem 3-5-2 ili Eriksen koji je poslednja dva meča počeo sa klupe za rezervne igrače. 


tagovi

Ante Rebić

Obaveštavaj me

Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara