Posle gola Anta Rebića (©Reuters)
Posle gola Anta Rebića (©Reuters)

Rebić utišao Torino i obradovao Milan, Ščensni sačuvao Juventus od bruke i pretposlednjeg mesta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.09.21. | 22:37

Kalulu imao šansu utakmice, ali je poljski čuvar mreže sprečio da Stara dama završi pri dnu tabele

Veliki derbi četvrtog kola Serije A završen je bez pobednika. Iako se utakmica igrala na Alijanc stadionu u Torinu, na kraju fudbaleri Milana mogu da budu čak i nezadovoljniji što nisu uzeli sve! Da je samo malo bio pribraniji Pjer Kalulu i iskoristio "livadu" koja mu se otvorila posle kontre u 86. minutu, Rosoneri bi kući otputovali sa zlata vrednom pobedom, a Juventus bi završio na pretposlednjem mestu na tabeli. Maks Alegri i ceo tim može da zahvali Vojćehu Ščensnom što se to ipak nije dogodilo, jer je prvoklasnom reakcijom na Kaluluov udarac ostavio konačni rezultat 1:1 (1:0).

Dugo je Juventus čuvao vođstvo u svojim rukama i učinilo se da bi Milanu glave mogli da dođu svi problemi sa povredama, ali ni svi izostanci, pa ni povreda Simona Kjera u prvom poluvremenu Rosonerima nije oduzela hrabrost, srčanost i želju da iskoristi haos u kojem se dugogodišnji rival nalazi i uzme bar taj jedan bod.

Izabrane vesti

Bjankoneri su posle uspešnog otvaranja grupne faze Lige šampiona dočekali derbi u boljem raspoloženju. U protokol su se vratili Federiko Kjeza i imenjak Bernardeski, ali su obojica počeli sa klupe. Alegri je sve iznenadio odlukom da Matijsa de Lihta ostavi na klupi i upari Đorđa Kjelinija sa Leonardom Bonućijem, ali je povratnik na klupu Juventusa očigledno želeo iskustvo pre nekog ko ume sa loptom. Stefano Pioli je uoči puta u komšiluk ostavio poduži spisak povređenih prvotimaca. Zlatan Ibrahimović, Olivije Žiru, Davide Kalabrije, Tjemue Bakajoko, Rade Krunić, Žunior Mesijas... Čak je i Majk Menjan bio upitan zbog povrede levog ručnog zgloba, ali je francuski golman stisnuo zube u teškoj situaciji i sa bandažom uz lekove protiv bolova odradio vrlo dobar posao na gol liniji. Uz sve to Pioli je izabrao da Tomorija pošalje na desnog beka pre Florencija, čime je dao Teu Ernandezu mogućnost da više ide napred. U špicu je ostao Ante Rebić koji je trzajem glavom u maniru najboljih “devetki“ sveta matirao Ščensnog u 76. minutu i zatim utišao navijače Juventusa koji su ga, kao i ceo tim Milana, provocirali sve vreme...

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Derbi je počeo fantastično, pošto je već u 4. minutu pao gol. Dobio je Alvaro Morata loptu od Paula Dibale koji mu je i večeras bio partner u napadu, povukao je napad gotovo sa pola igrališta, a onda lukavim udarcem preko Menjana našao put do mreže. I umesto da se vatra dodatno rasplamsa, utakmica se pretvorila u taktičko, šahovsko nadmudrivanje Alegrija i Piolija, pa praktično sve do Rebićevog trzaja glavom i asistencije Sandra Tonalija nismo videli kvalitetnu šansu. Bilo je nekoliko poluprilika na obe strane, pre svega pred golom Menjana dok gosti nisu malo došli sebi, ali ništa što bi podiglo temperaturu.

Po isteku punog sata Pioli je reagovao ubacivanjem Benasera i Florencija, čime je jasno želeo da napravi balans između napada i odbrane, dok je Alegri praktično samo osvežio pozicije kada je poslao Kena i Kjezu za Moratu i Kvadrada. Nije Dama postala opasnija, mada je Milan svojom ofanzivnom postavkom želeo gol kojim bi ponovo otvorio utakmicu. Rebićev gol doveo je do pomalo neočekivane situacije, da se Juventus povuče, a Milan krene napred u potrazi za tri boda.

Susret se ipak završio najrealnijim rezultatom, a priliku da bar nakratko oseti čari utakmice dobio je mladi Danijel Maldini, Paolov sin i Ćezarov unuk...

SERIJA A – 4. KOLO

Petak

Sasuolo - Torino 0:1 (0:0)

/Pjaca 84/

Subota

Đenova - Fjorentina 1:2 (0:0)

/Krišito 90+8 - Saponara 60, Bonaventura 89/

Inter – Bolonja 6:1 (3:0)

/Martinez 6, Škrinijar 30, Barela 34, Vesino 54, Džeko 63, 68 – Teate 87/

Salernitana - Atalanta 0:1 (0:0)

/Zapata 75/

Nedelja

Empoli - Sampdorija 0:3 (0:1)

/Kaputo 31, 52, Kandreva 70/

Venecija - Specija 1:2 (0:1)

/Ćećaroni 59 - Bastoni 13, Burabija 90+4/

Lacio - Kaljari 2:2 (1:0)

/Imobile 45, Kataldi 83 - Žoao Pedro 46, Balde 62/

Verona - Roma 3:2 (0:1)

/Barak 49, Kaprari 54, Faraoni 63 - Pelegrini 36, Ilić 58ag/

Juventus - Milan 1:1 (1:0)

/Morata 4 – Rebić 76/

Ponedeljak

20.45: (4,20) Udineze (3,60) Napoli (1,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ante RebićAlvaro MorataJuventusMilan

Obaveštavaj me

Juventus
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara