Reč ima Mino Rajola: O Ibri, Donarumi, Pogbi i Milanovom projektu

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.01.20. | 12:18

Pol nije srećan u Mančesteru, poručio čuveni menadžer

Došlo je vreme kada je bitnije šta kaže menadžer fudbalera nego čelnici klubova, direktori, čak i sami igrači. A, Mino Rajola je jedan od tih agenata koji su redizajnirali svet fudbala poslednjih godina, pa njegova reč, mada se ne čuje tako često, odzvanja duž evropskih meridijana.

Rajola je u razgovoru za italijanski Skaj govorio o igračima koje zastupa, a koji su u fokusu fudbalske javnosti. Najpre, tema je povratak Zlatana Ibrahimovića u Milan.

Izabrane vesti

Dugo se vagalo gde će Ibra nastaviti karijeru posle LA Galaksija, izbor je pao na Rosonere.
Zlatan uvek daje sve od sebe za tim. Nadam se da se njegova karijera nikada neće završiti, ali ako i dođe do kraja, učiniće to u jednom od najvećih klubova Evrope. Ne znam koliko je razmišljao o povratku u Milan, bili su to uobičajeni pregovori, koji su se dobro završili. Imao je dosta drugih opcija na stolu, ali je izabrao najbolju, a to je Milan“, objasnio je Rajola.

Što se tiče Đanluiđija Donarume, golman Milan neće biti u žiži ni na leto. Rajola poštuje njegov ugovor.
Još čekam izvinjenje navijača koji su me vređali i pretili mi zbog Donarume. Imamo ugovor na još dve godine i ne želim da stvaram bilo kakvu konfuziju“.

A, kada je Milan u pitanju, projekat podizanja kluba na nekadašnje visine, Rajola je veliki pesimista.
Taj projekat mi se ne sviđa zato što ovo nije Milan kojeg svet pamti, a mislim i da nije onaj koji žele Boban i Maldini. Čak mislim ni da vlasnik Eliot ne veruje da je ovo pravi Milan. Nikada nisam pričao sa Gazidisom ili nekim drugim od njih, ali ako je ovo Milan kojeg žele, savetovao bih im da ga što pre prodaju“.

Malo i o željama Juventusa. A, prva je Pol Pogba, jedan od Rajolinih „najtežih“ štićenika. Agent je često ulazio u sukob sa Mančester junajtedom zbog Francuza. I ponovo se nešto „kuva“...
Navijači Juventusa moraju da sanjaju, jer ako čovek koji ne sanja je – mrtav. Ja ne radim u snovima, nego u realnom svetu, zato moram da izaberem najbolje opcije za mog klijenta. A, sada nije trenutak da kažem šta će biti Polova budućnost. Meni je najbitnije da igrač bude srećan, a on to danas nije zato što ne igra. Ne mogu ništa sa sigurnošću da kažem oko toga, jer je smrt jedina sigurna stvar na svetu”, filozofski je pojasnio Mino Rajola.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara