Dušan Vlahović i Đanluiđi Bufon (Star Sport, Reuters)
Dušan Vlahović i Đanluiđi Bufon (Star Sport, Reuters)

Reč velikog Bufona o Vlahoviću: U moje vreme nije bilo igrača kao što je Dušan

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.01.22. | 08:47

"Najbolji je mladi igrač na svetu uz Halanda i Mbapea", rekao je legendarni golman

Nema mnogo većih golmana u ovom milenijumu, a i šire, nego što je to Đanluiđi Bufon. Jedan od razloga zašto treba odvojiti minut ili pet i saslušati, odnosno pročitati šta takva fudbalska veličina ima da kaže... Naročito kada prozbori koju o jednom od najvećih talenata koji je Srbija iznedrila.

Dušan Vlahović je prošle sezone zapalio Seriju A sa 21 pogotkom, da bi u aktuelnoj sasuo benzin na buktinju sa još 17 golova i nagovestio da bi mogao da postane jedan od najmlađih Capocannonierea u istoriji Serije A. Zbog stamene građe i visine i ubitačne leve noge, mnogi u poslednje vreme upoređuju nekadašnjeg špica Partizana sa Erlingom Halandom, ali popularni Điđi je otišao korak dalje.

Izabrane vesti

"Juventus je prošao kroz momenat dezorijentacije, a sada je na pravom putu. Dušan Vlahović je najlepši, najveći i svakako potpis koji je izazvao najveće iznenađenje. Uz Halanda i Mbapea, najbolji je mladi igrač na svetu. On poseduje nešto drugačije, vidi se prisustvo velike devetke. A onda i evolucija - u moje vreme nije bilo igrača od 190 centimetara sa takvom dinamikom", rekao je za italijansku Gazzetu delo Sport, po mnogima najveći golman u istoriji Italije i Juventusa.

Dok se čeka ozvaničenje transfera srpskog golgetera, goruće pitanje Juvea je Paulo Dibala koji, kako stvari trenutno stoje, nema nameru da produži ugovor sa Bjankonerima.

"Ako Paulo odluči da ostane, napraviće sjajnu stvar. Da se ja pitam, uradio bih to i odrekao bih se nekih finansijskih benefita, ali samo ukoliko bi se osećao cenjenim. Da sam Juve, mogućnost da imam Dibalu i Vlahovića bi me zagolicala.", zaključio je legendarni Italijan.


tagovi

Đanluiđi BufonDušan VlahovićDušan Anđelković

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara