Komentari na vest

Reč Zvezdinih bonusa: Nećemo stati na ovome

z

zt55

pre oko 3 godine

Dosta tanko. Da igraju u npr. Proleteru, Radniku ili Mladosti, nebi se videli.
9

951357

pre oko 3 godine

Mislim da su neki od njih prerano završili u Zvezdi, ali da je ok što su tu. Najviše je ove sezone pokazao Nikolić. Imao je uspone i padove, što je i normalno za mladog igrača, ali jeste završavao veliki posao ove sezone. Nadam se da će sledeće biti još bolji. Petrović je imao i blistave trenutke i velike padove, i mislim da treba da isključi internet. Isto kao i Gavrić. Kad ga gledaš, vidiš da ima i tehniku, i dribling, i prodor, i solidan šut, samo u glavi nije razrešio stvari. Mislim da i on treba da ugasi internet, jer je očigledno da mu je stalo da se dokaže, i onda pravi neke nerezonske poteze, pada mu koncentracija u ključnim trenucima napada, a samo treba da se skoncentriše i odigra ono što je najbolje za tim u tom trenutku. A onda će se i njemu namestiti sve. Eraković mi je "nit smrdi nit miriše". Mislim da je trebalo da ide na pozajmicu ove sezone, kako bi igrao standardno seniorski fudbal i navikao se na jačinu istog. Slab mu je pregled igre, često greši, pada mu koncentracija, ali ima nešto, ume da odigra dobru utakmicu. E sad, na koju će stranu da prevagne, videćemo, ali bi najbolje bilo da ode na pozajmicu u neku prvoligašku ekipu sledeće sezone. Tipa Voždovac. Krstović deluje dobro, ali njemu fale minuti. Ima snagu, brzinu, solidnu tehniku, borbenost. Samo mu treba da igra i daje golove u kontinuitetu. A toga u Zvezdi neće biti osim ako ne krene da rešeta. I na njega utiče internet, tako da, gasi i ti to. Poenta je sledeća, Zvezda je trenutno na višem nivou nego što mnogi mladi igrači mogu da pruže. Da bi dostigli taj nivo, treba im da igraju konstantno, a toga sem za Nikolića neće biti sledeće sezone (osim ako ga ne prodaju). Gavrić i Petrović će verovatno ostati tu za rotaciju, ako i njih ne prodaju, ali bi i za Erakovića i za Krstovića bilo najbolje da odu negde na pozajmice ako neće imati minute, a verovatno neće. Inače, ovo bonus pravilo, kao i ograničenje broja stranaca treba ukinuti, ako želimo da naši timovi budu konkurentni u Evropi. Ovako, jedinu uslugu činimo menadžerima.
S

Stefnik

pre oko 3 godine

Ubedljivo najgluplje pravilo u nasem fudbalu. Na taj nacin se samo cini medvedja usluga mladim igracima. Mlad igrac ako vredi on ce se sam izboriti za minutazu i svoje mestu u timu a saznanje da ima zagarantovano mesto u timu je samo kontra produktivno. U manjim sredinama pritisak nije tako veliki pa klinci lakse dodju do pozicije da igraju, i zato se desi da npr. Javor, ili Napredak, ili Radnik pocnu sa 4-5 mlada igraca a u Zvezdi i Partizanu i ta dva sto moraju da igraju nekada predstavljaju problem.
G

Gost78

pre oko 3 godine

Realno Zvezdina deca su samo Gavric i Erakovic. Njegos je kao vec formiran igrac doveden iz Rada, Nikolic sa oko 17 godina iz OFK Beograda, Krstovic iz Crne Gore
S

Sacha_PFC

pre oko 3 godine

Na primeru ovih igraca kao i u drugim klubovima je pokazatelj koliki je uspeh postiglo pravilo bonus igraca...da nije tog pravila u Zvezdi niko od navijaca ne bi cuo za ove momke jer nebi bili ni blizu prvom timu.Nazalost u Srbiji i u vecini klubova osim Partizana je uspeh da klub izbaci takozvano mladog igraca sa 20.g.i da se ponose sa time kao npr.C.Zvezda...u Evropi je to sasvim drugaciji slucaj.Pokazatelj nam je utakmice C.Zvezda-Arsenal gde su Englezi protiv Zvezde igrali sa igracima koji su tek napunili 17.g.i to dominirali na utakmici pa cak i lagano poentirali protiv u tom trenutku ocajne C.Zvezde.Partizan ima drugaciji primer gde svoje mlade snage uvodi u prvi tim vec sa 16.g.u pojedinim utakmicama dobijaju i zapazenu minutazu pa se na taj nacin razvijaju i sa 18.g.potpisuju milionske ugovore sa stranim klubovima i vec na taj nacin zavrsavaju svoju egzistenciju.Puna podrska pravila bonus igraca ne samo zbog Partizana...vec i zbog ostalih klubova koji ce na taj nacin iz svojih omladinskih skola kad tad izbaciti igraca koji ce imati ozbiljniju vrednost i biti u neko vreme mozda i stub reprezentacije.
9

951357

pre oko 3 godine

Prvo, to pravilo je nešto najgluplje što je izmišljeno. Ako neko vredi, dobiće mesto u prvom timu, a ako nije na nivou prvog tima, onda samo uzima mesto boljim igračima od sebe. Za razvijanje igrača služe omladinski timovi, zvanične filijale, pozajmice. Pa tamo može da igra koliko hoće a da ne zauzima mesto nekome. Drugo, kako si se setio 17-ogovodišnjaka Arsenala, a nisi se setio istih tih igrača Junajteda, koji je isto tako lagano napunio očajni Partizan? A Arsenal je bio uštopovan dve utakmice, samo su imali sreće da je Rodić dobio crveni a i Žiru se maestralno snašao, bukvalno tim potezom rešio utakmicu. A ti pričaj neke bajke, svi igrači Arsenala su igrali za taj Arsenal te sezone i pre i posle Zvezde. Tako je to kad nemaš svoj uspeh, nipodaštavaš tuđ.
P

Prasuma

pre oko 3 godine

Mene interesuje evropa a ne ova deca.Iskreno to sa klincima mi je toliko dosadilo.Ocekujem ukidanje tog glupog pravila.Covece niko u evropi nema ta pravila pa ipak ide.Talenat se uvek pojavi sam a ovo su plasticni talenti tako sto se guraju na silu tako rade nasi klubovi godinama i bez ovog pravila ,izbacuju se kvantiteti na brzaka i tebi je to dobro ?
D

Džabe ste krečili

pre oko 3 godine

Da nije ovog glupog bonus pravila, ne bi se vi naigrali. Jedino je Velja odigrao solidno, nekada i dosta dobro. Moje veliko razočaranje je Gavra, od njega sam najviše očekivao, čak da bude bolji i od Radonjića. Ima Zvezda u školi mnogo velikih talenata, ali nikako da neko udje u prvi tim i tu eksplodira. Valjda ćemo dočekati i taj dan da se pojavi neko kao što je bio Mister, da sa 17, 18 godina dominira u našoj ligi, pa čak i u evropi. Da ostane 3, 4 godine u klubu, i posle bude prodat za 20, 30 miliona evra. To je prava priča.
e

ej

pre oko 3 godine

mislim da ce sledeci transferi odlucitivati da li ce se igrati evropa naslednjih pet sezona ili vise :(
K

Kostunica

pre oko 3 godine

Ukinuti bonuse za sledecu sezonu.gurati na silu igrace svake utakmice ne donosi kvalitet klubu, njima ni ligi.Ima dovoljno ekipe u ligi koji koriste mlade igrace jer im nije cilj evropa vec prodaja.Mladi igraci ili ti bonusi mora biti dobrovoljna stvar a ne pravilo.
G

Gost816

pre oko 3 godine

Ocekivao sam vise od njih.