Rafael Leao (©Reuters)
Rafael Leao (©Reuters)

Reči koje umiruju Rosonere: Leao ne želi da ide iz Milana

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.03.24. | 13:27

Generalni direktor italijanskog kluba Đorđo Furlani govorio o planovima za narednu sezonu

Iako je iz Lige šampiona ispao još u grupnoj fazi, a za gradskim rivalom zaostaje 16 poena u Seriji A, daleko od toga da je Milan završio aktuelnu sezonu. Imaće tim Stefana Piolija da godinu završi sa trofejom budući da se plasirao u četvrtfinale Lige Evrope - čeka ga dvomeč sa Romom - ali na San Siru već kuju planove za narednu sezonu i predstojeći prelazni rok.

I mada se polako vraća u društvo najboljih, i dalje Milan ima poteškoća da zadrži svoje najvrednije igrače. Prošlog leta morao je da proda Sandra Tonalija, godinu dana ranije kao slobodan igrač napustio ga je Frank Kesi, pre toga Đanluiđi Donaruma... Stoga se među navijačima milanskog kluba uvukao strah da bi mogli da izgubije još neku zvezdu u predstojećem prelaznom roku.

Izabrane vesti

Najveća je svakako Rafael Leao, koji se prethodnih sedmica dovodio u vezu sa Pari Sen Žermenom, međutim, govoreći o planovima za iduću sezonu, generalni direktor Milana Đorđo Furlani umirio je pristalice kluba izjavom kako će Portugalac ostati na San Siru.

"Rafa ima otkupnu klauzulu vrednu 175.000.000 evra, ali mogu da potvrdim da ima želju da ostane u Milanu. Srećan je ovde, u suprotnom on bi tražio da ode, ali on zaista ne želi da ide. Živeo Leao u Milanu", izjavio je Furlani u intervjuu za milanski list.

Osvrnuo se Furlani potom i na situaciju oko ugovora dvojice Francuza Majka Menjana i Tea Ernandeza.

"Obojica imaju ugovor do juna 2026. Postoji priča o prodaji i kupovini igrača, ali često su igrači ti koji odlučuju o svojoj budućnosti. Teo i Majk su šampioni, nadamo se da će ostati sa nama još dugo i ponovo praviti razliku."

Na pitanje o statusu Stefana Piolija nije želeo da da konkretan odgovor.

"Naša sezona je do sada bila dobra, ali kao i prošle sezone tu je jedan tim koji je odigrao preko očekivanja. Juče Napoli, danas Inter. Pioli ima izrazito pozitivnu istoriju u Milanu, vratio je tim u Ligu šampiona i osvojio Skudeto. Često je kritikovan, ali je postigan značajne rezultate. Niko iz kluba nikada nije govoroio o tome da je njegova pozicija ugrožena. Sada bi bilo nezahvalno ocenjivati ga na osnovu učinka u Ligi Evrope ili ishoda derbija, koliko god on bio važan."

Furlani žali zbog činjenice da će Inter pre njegovog Milana dopisati drugu zvezdicu na grb.

"Definitivno bismo voleli da to učinimo prvi, naš cilj je da to uradimo sledeće sezone. Na kraju krajeva, nismo toliko daleko. Izvukli smo glavu iz vode, tim koji je rizikovao bankrot posle kineskih vlasnika, sada mora da nastavi da raste kako bi bio u rangu sa najboljim klubovima u Evropi. Cilj je bio i uvek ostao isti. I dalje smo drugi, imamo bod manje nego u sezoni kada smo osvojili Skudeto i deset više nego prošle godine u isto vreme. To znači da smo tim unapredili, da imamo jaču početnu bazu sa dobrim rotacijama. Nova pojačanja donela su 40 golova. Prošle godine morali smo da rekonstruišemo tim, sada treba da ga usavršimo", zaključio je Furlani.


tagovi

Rafael LeaoMajk MenjanTeo Ernandez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara