Veljko Paunović i Vladimir Ivić (©Shutterstock, ©Reuters)
Veljko Paunović i Vladimir Ivić (©Shutterstock, ©Reuters)

Reding i Votford mogu i moraju bolje

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.11.20. | 14:22

Paunović večeras protiv Prestona, Ivić u klinču sa Stoukom

Sreda veče i ponovo akcija u Čempionšipu. Srpski treneri Veljko Paunović i Vladimir Ivić očekuju dueli u kojima imaju blagi status favorita. Reding je domaćin Prestonu, a Votford ima posla u svom domu sa Stoukom (20.00).

Sastav sa stadiona Madejski proteklog petka je doživeo prvi poraz ove sezone u Čempionšipu, i to tamo gde se baš nije nadao posle serije sjajnih izdanja i pobeda. Stao je Birmingemu, na gostovanju Koventriju (2:3).

Izabrane vesti

"Sve što imamo je sledeća utakmica, ne postoji ništa drugo. Verujem u tim, pa podstičem momke da se vrate što je pre moguće pozitivnom razmišljanju, jer sledeću utakmicu imamo večeras i moramo da budemo spremni. Ovde postoji fantastičan sklad između cele grupe. Imamo fantastičnu atmosferu. Osećali smo da smo mogli i možda je trebalo da pobedimo Koventri. Ali možemo li bolje? Moramo li bolje? Da. Čak smo rekli kada smo pobedili da možemo bolje i da moramo da se poboljšavamo. To je mentalitet. Lakše je kada pobedite, naravno. Ali ostaćemo disciplinovani. Počeli smo da se spremamo za Preston u subotu ujutro, analizirajući sve", rekao je šef Rojalsa Veljko Paunović.

Lista povređenih počinje da predstavlja sve veći problem za Reding, a u goste stiže Preston, koji je u sjajnoj formi na gostovanju. Rojalsi su izgubili Mura, Meitea, Edžariju, Holmsa i Baldoka, dok su Svift, Jiadom i Araruna dugoročno odsutni.

"Moramo da se oporavimo od zadobijenih rana i pripremimo telo, a naš način razmišljanja mora da bude spreman za još jednu tešku nedelju protiv dva vrlo dobra protivnika kod kuće. Ne dozvoljavamo sebi da se zadržavamo na povredama. Nema izgovora. Uvek ćemo biti odgovorni za svoje nastupe. Ono što me boli je to što vidim kako se naši igrači povređuju i propuštaju utakmice, propuštaju priliku da nastupaju i igraju fudbal. Ipak, mi ne kontrolišemo povrede, možemo samo da kontrolišemo svoj stav i način na koji reagujemo na naš zauzeti raspored. Moramo da se poboljšavamo, oporavljamo i da svi budemo povezani. I važno je da svi ostanu angažovani. Jer ako se povreda dogodi, sledeći čovek mora da uskoči u vatru", zaključio je Paunović.

Sa druge strane, Votfordu na Vikaridž Roud stiže Stouk. Stršljenovi u utakmicu ulaze bez poraza na domaćem terenu, a Vladimir Ivić želi da njegova ekipa još jednom iskoristi prednost poznatog okruženja. Neće biti navijačke podrške sa tribina, ali glavni trener misli da bi poznavanje stadiona na kojem su Hornetsi odneli tri pobede i jedan nerešen rezultat do sada mogli da daju prednost njegovoj strani.

"Sigurno je da je za igrače bolje kada igraju kod kuće, jer se osećaju prijatnije. Pritom, i za mene je bolje, jer video sam do sada dosta terena i moram da kažem da je naš najbolji. Trava je savršena i broj jedan", smatra Ivić.

Mnogi očekuju lak posao protiv Stouka, ali Ivić insistira da navijači moraju da budu realni u razumevanju snage ove lige i kako Votford mora da se bori za svaki bod, uprkos tome što je njihov tim pun zvezda i izgleda snažno na papiru.

"Nemate laka takmičenja, a posebno prvenstvo. Ovo je jedno od najtežih takmičenja na kojima imate mnogo timova na istom nivou. Svaka utakmica je različita i način na koji trebate da se pripremite, nije bitno protiv koga igrate, morate dati maksimum i biti na najvišem nivou da biste pobedili u igri. Sledi nam teška borba sa Stoukom", istakao je Vladimir Ivić.

ČEMPIONŠIP - 10. KOLO

Utorak

Brentford – Svonsi 1:1 (1:0)

/Tohi 36 – Aju 77/

Hadersfild – Bristol Siti 1:2 (1:0)

/Koroma 43 – Dasilva 77, Paterson 83/

Norič – Milvol 0:0

Šefild Vendzdej – Bornmut 1:0 (0:0)

/Banan 71 pen/

Belkburn – Midlzbro 0:0

Kardif – Barnsli 3:0 (2:0)

/Hojlet 4, Rals 45+1, Vilson 77/

Sreda

20.00: (2,50) Reding (3,20) Preston (2,95)

20.00: (2,25) Votford (3,00) Stouk (3,60)

20.45: (1,73) Birmingem (3,50) Vikomb (5,30)

20.45: (2,40) Derbi (3,20) KPR (3,10)

20.45: (1,97) Notingem (3,40) Koventri (4,00)

20.45: (2,50) Roteram (3,10) Luton (3,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipRedingvotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara