Veljko Paunović (©Reuters)
Veljko Paunović (©Reuters)

Redingu izmiče plej-of, Paunović ne odustaje od elite

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.04.21. | 12:39

Čempionšip: Rojalsi skliznuli na sedmo mesto. Kardif je digao ruke od borbe za Premijer ligu, pa je ovo šansa za domaćina da se približi Barnsliju i Bornmutu

Reding, tim kojio vodi Veljko Paunović, mogao bi da bude najveći tragičar u Čempionšipu ove sezone. Na startu najjače druge lige na svetu Rolajsi su bili i lideri, kasnije uvek na poziciji koje vodi u plej-of, ali poslednja posrtanja, samo šest bodova u prethodnih šest mečeva, uticali su da tim iz Berkšira sklizne na tek sedmo mesto, prvo ispod crte.

Do kraja je ostalo još pet kola, a Barnsli i Bornmut beže pet bodova. Tim nekadašnjeg zlatnog selektora omladinaca Srbije i bivšeg trenera Čikago Fajera nema pravo na kiks danas (19.00) na stadionu Madejski proitv Kardifa.

Izabrane vesti

Velšani su bili u igri za mesto koje vodi u plej-of (prošle sezone su ispali od Fulama u dvomeču polufinala). Irac Mik Mekerti je preporodio tim početkom godine, ali ovog meseca zabeleženi su loši rezultati Plavih ptica. Samo bod u prethodna tri kola uticali su da plej-of nemoguća misija za tim iz prestonice Velsa.

Paunovićev tim biće jači u finišu sezone za oporavljenog Džona Svifta. On je zbog povrede pauzirao čak dva meseca. Felipe Aratuna, Tom Mekintajr i Majkl Morison propustiće ostatak šampionata zbog težih povreda.

19.00: (2,20) Reding (3,20) Kardif (3,50)

Menadžer gostiju Mik Mekati ne može da računa na Džoa Beneta, Džoela Baganja, Lija Tomlina i Isaka Vasela, ali bi kapiten Šon Morison mogao da se vrati u timu posle više od mesec pauze.

Reding poslednjih meseci igra promenjivo kod kuće, ali posle tri uzastopna poraza upisao je tri pobede i remi. Gosti su u pretprošlom kolu pretrpeli petardu u duelu sa Šefild Venzdejom (0:5), a pre pet dana su odigrali na svom terenu nerešeno (2:2) sa Blekbernom.

U poslednjem međusobnom duelu Reding je slavio kao gost 2:1, a tri utakmice pre te završene su bez pobednika. Kardif je poslednji put pobedio Rojalse 2015. godine.

Derbi Vejna Runija strepi za opstanak posle dva vezana poraza. Ovnovi imaju samo četiri boda više od Roterama koji je na mesto koje vodi u niži rang, ali tim iz Južnog Jorkšira ima dve utakmice manje. Prilika za bodove spasa je gostovanje Roversima u Blekbernu (19.00). Nekadašnji šampion Engleske imao je još jednu razočaravajuću sezonu. Mesec i po ne zna za pobedu, odnosno sedam mečeva u nizu, pa i dalje nije rešio pitanje opstanka. U prvom delu šampionata, Blekbern je slavio u Derbiju sa 4:0.

19.00: (2,25) Blekbern (3,15) Derbi (3,45)

Roversi u svojim redovima imaju trećeg strelca Čempionšipa, Adama Armstronga. On je postigao 21 pogodak ove sezone, osam manje od Ajvan Tonija iz Brentforda i četiri od Temu Pukija iz Noriča.


tagovi

RedingVeljko PaunovićČempionšipEngleskaKardifBlekburnDerbi kaunti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara