Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Rednap i Nevil uglas: Retro Murinjo!

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.11.20. | 11:34

Pohvale na račun Iskusnog i igre Pevaca

Sreća je nekoliko puta okretala leđa, iako je Totenhem gazio svoje protivnike nemilice, ali to nije bio slučaj u subotu popodne, kada je nokautiran Mančester Siti!

Uoči nedeljne fudbalske akcije u Premijer ligi celo Ostrvo hvali Žozea Murinja i igru njegovog tima u velikom derbiju, pošto je Totenhem bar nakratko izbio na vrh tabele. Upravo zato se o Iskusnom - kako je Murinjo proglasio sebe pošto je šesnaest godina nosio nadimak Posebni - govori samo u superlativu, iako je statistički Totenhem imao samo 34 odsto lopte u posedu i golove postigao iz dve kontre i jedina dva šuta u okvir gola.

Izabrane vesti

Zbog toga su Džejmi Rednap i Geri Nevil uglas povikali: “Ovo je bilo predavanje retro Murinja“.

“Totenhem je imao jake timove prethodnih godina, prošlo je mnogo sjajnih fudbalera i njihova igra bila je prelepa za gledanje, ali nisu osvojili ništa. Maurisio Poketino je napravio divan tim, ali pored njih stoji nula trofeja“, podseća Rednap u živom programu Skaj Sporta posle derbija i nastavlja:

“Ako Totenhemovi navijači budu morali da gledaju ovakav fudbal kakav nudi Murinjo kako bi videli svoj klub na tronu, siguran sam da bi prihvatili“.

Rednap priznaje da nije bio siguran da bi Murinjo mogao da napravi razliku kada je došao prošlog decembra.

“Iskreno sam sumnjao u njega, ali kod njega igrači rade tako jako i dobro. Neverovatno je videti koliko Hari Kejn i Heung Min Son rade za tim čak i kada nemaju loptu. Totenhem je zaista uradio mnogo bez lopte, disertacija Murinja i njegovog tima“.

Totenhem je nanizao četvrtu pobedu posle onog nesrećnog remija s Vest Hemom u oktobru... Od tada Totenhem je nadigrao Barnli, Brajton i VBA, da bi gostovanje Mančester Sitija bio ultimativni test ovog tima i isti je položen uz maksimalnu ocenu.

“Pre nekoliko sedmica nisam verovao da mogu da osvoje titulu, niti da budu kandidati, pa ni sad to ne mogu da kažem. Ali, ovakve pobede sigurno donose mnogo na polju samopouzdanja, što se kasnije odražava i na rezultate. U prvom poluvremenu videli smo igru u stilu retro Murinja. U nastavku je Totenhem jednostavno bio bolji od Sitija“, rekao je Nevil.

Nekadašnji as Mančester junajteda govorio je i o jednom detalju gde se videlo kolika je trenutna razlika u kvalitetu između Totenhema i Sitija.

“Kejn se igrao sa igračima Sitija, bio je spektakularan. Štopere Sitija je imao u šaci, radio im je šta je hteo. Fantastičan osećaj za igru ima Kejn, jednostavno je briljantan. Sveukupno, ovo je baš onaj stari, dobri Murinjo, pripremio je utakmicu baš kao nekada. Totenhem je bio neverovatan, a Siti kao u košmaru“.

Totenhem je prošao jedan, ali već naredne subote čeka ga novi test i to protiv još jednog ozbiljnog kandidata za titulu - na Stamford Bridžu sa Čelsijem.



tagovi

Žoze MurinjoDžejmi RednapGeri Nevil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara