Đerar Pike i navijači u neverici (©Reuters)
Đerar Pike i navijači u neverici (©Reuters)

Rekonstrukcija ili razgradnja? Barselona više ne zna kako protiv velikih

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.10.21. | 10:32

U 11 utakmica samo jedna pobeda i gol razlika 7:21

Navijači su besni skakali na automobil Ronalda Kumana, mada je katalonski Sport lepo primetio da je aktuelni trenutak na stadionu Kamp Nou samo zaostavština užasne vladavine bivšeg predsednika Đozepa Marije Bartomeua. Nova uprava na čelu sa Đoanom Laportom nasledila je loš tim i praznu kasu, pa postaje sve očiglednije da će se ova nova Barselona načekati dok ne sazri dovoljno da opet napadne trofeje.

Rekonstrukcija ili razgradnja“, navodi dalje Sport opisujući tim Barselone koji nije sposoban da izazove ama baš nikakav entuzijazam na tribini. Dovoljno je bilo samo videti izraze lica klupskih legendi poput Deka, Karlesa Pujola, Luisa Enrikea, koji su sa tribina pratili novi poraz Kumanove čete od madridskog Reala (1:2).

Izabrane vesti

21.00: (2,80) Hetafe (2,90) Selta (3,05)

Već četvrtog uzastopnog od najvećeg rivala. Trećeg za Kumana. Sinoć je na stadionu “Kamp Nou“ Holanđanin izjednačio rekord Patrika O’Kolena, koji je 1935. i 1936. godine nanizao tri poraza od Reala. Punih 85 godina nikome se to nije desilo. Dok se nije desilo Kumanu. I to protiv Reala koji nije ni blizu kvaliteta kakav je imao sa Kristijanom Ronaldom u timu. U stvari, pitanje je da li je Kraljevski klub u poslednjih 20 godina imao gori tim.

A opet, predobar za Barselonu. Katalonci su prosto zaboravili kako se dobijaju veliki rivali. Dovoljno je samo prisetiti se kako je Bajern počistio Barsu sa 3:0 u Ligi šampiona, kako ju je zatim Atletiko rutinirao sa 2:0 u La Ligi. Protiv zaista ozbiljnih timova na evropskom nivou ove sezone tri utakmice, tri poraza i gol razlika 1:7.

Nisu to izuzeci. Polako postaje pravilo. Mundo Deportivo je podsetio da je Barsa pod Kumanovim vođstvom. A on sam je doveden samo pet dana posle onih ponižavajućih 2:8 protiv Bajerna avgusta 2020. Nadao se Bartomeu da će Holanđanin sa vojničkom disciplinom uvesti red.

Umesto toga nova razočaranja. Mundo Deportivo navodi da Kuman na 11 utakmica sa velikim rivalima (Real, Atletiko, Juventus, Pari Sen Žermen), što u prvenstvu što u Ligi šampiona, pretrpeo osam poraza, dva puta igrao nerešeno i dobio samo jednu utakmicu, onu iz oktobra 2020. protiv Juventusa u Torinu (2:0). Asistenciju i gol tada je upisao Lionel Mesi, a ni njega više nema da zamaskira sve probleme u Barsinoj igri.

Prvi je uostalom sasvim očigledan – nema tu kvaliteta da se izađe na crtu najvećima. Videlo se to i proti Pari Sen Žermena (1:4), Bajern da ne pominjemo, Atletiko je Katalonce udaljio od gola i nije im dozvolio da zatresu mrežu Jana Oblaka u poslednja tri meča, Real je tu još imao i najviše problema, ali sinoć je rutinski slavio. A, da, Juve se posle tih 0:3 osvetio nasred stadiona Kamp Nou i slavio sa 3:0.

Na pomenutih 11 utakmica Barsina gol razlika – 7:21. Mrežu su netaknutom sačuvali samo na dva meča. Čak je i Benfika, a Portugalci ipak nisu evropska top klasa, pa ih ovde i ne broje kao takve, deklasirala Kumana sa 3:0.

Impotentna napred, lomljiva nazad. Nedorasla borbi za titule. Zaostavština Bartomeua. Ma koliko se on upinjao da javnosti objasni da je naslednicima ostavio najbolji klub na svetu. To je uradio Lionel Mesi. Bartomeu je samo učinio da Mesijev ostanak postane neizvodljiv.



Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara