Fudbaleri Rendžersa (©Reuters)
Fudbaleri Rendžersa (©Reuters)

Rendžers igra sa Madervelom, a navijači razmišljaju o Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.02.22. | 12:23

Aktuelni prvak Škotske zaostaje tri boda za Seltikom i zato ove nedelje od 16 časova ne sme da prospe bodove na Ibroksu

Fudbaleri Glazgov Rendžersa igraju ove nedelje poslednji meč u februaru. Duelom sa Madervelom (nedelja, 16) u 28. kolu Premijer lige Škotske kompletiraće izuzetno naporan mesec, pun uspona i padova.

Otvorili su Policajci februar porazom od Seltika (3:0), pobedili su zatim Harts, Hibernijan i u Kupu Škotske Anan, a onda je usledila najbolja njihova utakmica ove sezone. Deklasirali su Borusiju u sred Dortmunda sa 4:2, što im je naposletku bilo dovoljno da prođu u osminu finala Lige Evrope, gde će rival da im bude Crvena zvezda.

Izabrane vesti

Kako obično biva posle jednog takvog meča, u prvenstvu je usledio kiks. Odigrao je Rendžers samo 1:1 sa Dandijem, pa je Selltik otišao na +3. Potom, u četvrtak je u revanšu u Glazgovu Borusija stigla samo do 2:2, te se oprostila od Evrope.

Sada će izabranici Đovanija van Bronhorsta morati da budu posebno oprezni na svom Ibroksu, da im se ne ponovi Dandi. Madervel se bori za plej-of, na granici je, odmah ispod crte. U Glazgov sigurno dolazi sa idejom da iznenadi Policajce.

16.00: (1,22) Rendžers (6,50) Madervel (13,0)

Fudbaleri Rendžersa ne smeju još da razmišljaju o dvomeču za Zvezdom 10. i 17. marta, ali navijači zato smeju. Posle Dortmunda Škoti veruju da mogu da dođu do same završnice Lige Evrope, pogotovo oni koji veruju u tradiciju. Poslednji put kada su Policajci stigli do finala Kupa UEFA u sezoni 2007/2008, eliminisali su baš crveno-bele.

Nekadašnji trener Liverpula, a pre toga fudbaler Seltika, Keni Dalgliš, uoči duela sa Madervelom je pisao baš o predstojećem okršaju Rendžersa i Zvezde. U kolumni za Sandej post je pohvalio bivšeg velikog rivala za duele sa Dortmundom.

Ibroks se ljuljao od buke koju su napravili domaći navijači protiv Borusije. Lako je mogao Rendžers i da pobedi u revanšu, da gol nije poništen odlukom VAR-a. Na kraju to nije uticalo, što je možda i dobro što nije trebala sreća. Jer, moguće da će Rendžersu biti potrebna sreća u sledećoj rundi protiv Crvene zvezde“, poručio je Dalgliš.

Rendžersu je zgusnut raspored pred meč sa crveno-belima u Glazgovu. Već u sredu će odigrati prvenstveni susret sa Sent Džonstonom, a zatim za vikend dočekuje Aberdin. Moraće zbog toga Van Bronhorst malo da kombinuje sa timom, kako bi prvotimci maksimalno odmorni dočekali evropski dvomeč. Naravno, pod uslovom da je Holanđaninu važniji rezultat u Evropi od narednih prvenstvenih mečeva.

ŠKOTSKA 1 – 26. KOLO

Subota

Sent Miren – Harts 0:2 (0:0)

Ros Kaunti – Sent Džonston 3:1 (1:1)

Dandi – Livingston 0:4 (0:3)

Aberdin – Dandi Junajted 1:1 (1:1)

Nedelja

13.00: (7,50) Hibernijans (4,40) Seltik (1,45)

16.00: (1,22) Rendžers (6,50) Madervel (13,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Škotska 1Glazgov RendžersMadervel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara