Alfredo Morelos (@Reuters)
Alfredo Morelos (@Reuters)

Rendžers u 2022. već prosuo 11 bodova, Van Bronhorst ljut zbog VAR-a (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.02.22. | 10:54

Pičini za Škote: Ne očekujte goleadu kao protiv Dortmunda, mi teško primamo golove

Na crveno-belom delu Topčidera slavlje posle velikog trijumfa u 166. večitom derbiju, na Ajbroksu gorak ukus u ustima nakon prokockanog trijumfa protiv Madervela (2:2) i propuštene šanse da se Seltiku priđe na samo bod zaostatka. Rendžers i Crvenu zvezdu još dve utakmice dele od međusobnog okršaja u osmini finala Ligi Evrope. Čini se da ima još dosta vremena, međutim prvi duel zakazan je već za 10 dana u Škotskoj. Otuda se i u jednom i u drugom taboru prati šta rade ovi drugi.

Ostrvski mediji uglavnom su šturo propratili okršaj Zvezde i Partizana na našem najvećem stadionu, ali zato je dosta bure oko Rendžersovog meča. Manje zbog novog kiksa, više usled izjava trenera Policajaca Đovanija van Bronhorsta, koji je bio veoma nezadovoljan suđenjem.

Izabrane vesti

Holanđanin nije poznat po oštrim reakcijama, no juče nije mogao da se suzdrži. Podsetimo, u Škotskoj još nisu počeli da koriste VAR sistem, što se Van Bronhorstu nikako ne dopada...

"Trebalo je da dobijemo utakmicu još u prvom poluvremenu kada smo stvorili 30. šansu", kazao je iskusni stručnjak. "Jeste iza nas teška nedelja, ali igrali smo sasvim dobro, stvarali šanse"...

Rendžers je imao velikih 2:0 nakon 25 minuta igre. Madervel je do boda stigao pogocima u 52. i 76. minutu, ali u međuvremenu Alfredu Morelosu poništena su dva pogotka zbog ofsajda. Takođe, Van Bronhorst kaže kako je u ranoj fazi akcije kod drugog gola gostiju jedan igrač bio u ofsajdu. I to nije sve.

"Dobili smo samo tri minuta sudijske nadoknade, što je za mene potpuno neverovatno. U redu, neke stvari sudije ne mogu da vide golim okom, ali zato je potreban VAR da im pomogne. Da je postojala video asistencija, mi bismo ovaj meč dobili".

Van Bronhorst nema zamerke na izdanje svojih momaka, mada je evidentno da su u blagom padu ukoliko zanemarimo dve veličanstvene utakmice protiv Borusije iz Dortmunda. Od osam ligaških utakmica u 2022. godini dobili su samo tri. Trijumf, s druge strane, nemaju na tri poslednja susreta u svim takmičenjima...

"Da li je problem u mentalitetu igrača? Ne, nije. U četvrtak nisam čuo takve zamerke, a radi se o istim igračima. Ponekad se ovakve situacije događaju, moramo da bude nemilosrdniji u samoj završnici, čvršći pred svojim golom. Moramo bolje, želimo više standarde, to je ono što ovaj klub zahteva".

Madervel spada u najslabije goste u škotskoj ligi, ima samo dve pobede na strani, pa je s te strane gledano ovaj kiks još veći.

Rendžers za dva dana čeka gostovanje Sent Džonstonu, onda mu 5. marta dolazi Aberdin, pa 10. marta Crvena zvezda.

Za tamošnje medije o susretu sa Policajcima govorio je novi bek Crvene zvezde Kristijano Pičini. On je kazao da u beogradskom klubu baš i nisu srećni žrebom i da su radije hteli da izbegnu Škote.

Nekadašnji defanzivac Sportinga iz Lisabona i Valensije, koji je jedno vreme bio povezivan sa Seltikom, smatra da se neće ponoviti efikasan dvomeč kao kada je Rendžers igrao sa Dortmundom.

"U ovoj fazi takmičenja svaki rival je opasan, ali jasno je da je Redžers jedna od najgorih opcija za nas jer je trenutno u velikoj formi. Nisam mogao da verujem kako su izbacili Borusiju... To jasno pokazuje koliko će nam teško biti. Opasni su u napadu, međutim protiv nas nije lako postići gol ove sezone. Ako napravimo dobar rezultat na Ajbroksu to značajno povećava naše šanse. Ne očekujte utakmice kao protiv Dortmunda, sa mnogo golova. To nije naš stil", podvukao je Pičini.


tagovi

Đovani van BronkhorstLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara