Stadion Rozenborga (©AFP)
Stadion Rozenborga (©AFP)

Renovirani Rozenborg najavio napad na titulu

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.05.21. | 14:06

Tim iz Trondhajma bez poraza u prva tri kola norveške Elitserije. Današnji rival je Bran koji nema ni bod posle tri kola

Sinonim za norveški fudbal je Rozenborg. Gigant iz Trondhajma imao je dosta padova prethodne decenije. Izgubio je primat u Elitseriji, prvo od Moldea, a onda i od Bode Glimta, prošlogodišnjeg senzacionalnog šampiona ove skandinavske države.

Rozenborg je ove godine znatno promenio sastav. Za dve godine, od 24 igrača, ostalo je samo pet u klubu. Iskusni trener Age Herejde, nekadašnji selektor Danske, oterao je iskusne igrače, koji su godinama nosili igru Rozenborga. Nema više kapitena Torea Reginiusena koji je otišao u nemački Sankt Pauli. Hedenstad je pojačao turski Karagumruk, Konate je nastavio karijeru u Bugarskoj, Adegbenro je u Nočepingu, Heland u Lilestromu... Od iskusnijih je ostao samo golman Andre Hansen.

Izabrane vesti

U ekipi su čak šestorica Šveđana. Prošle sezone se dosta očekivalo od visokog napadača Dina Islamovića. Proigrao je tek u finišu sezone. Od njega mnogo toga zavisi u ovom šampionatu, ali i u novom prvenstvu nije zatresao mrežu rivala. Kapiten je Markus Henriksen.

20.30: (1,47) Rozenborg (4,40) Bran (6,75)

Na startu šampionata tim iz Trondhajm je neporažen u tri kola. Dobio je na svom terenu Viking sa 5:0, a u gostima je odigrao dva remija, protiv Volerenge (1:1) na startu sezone i šampiona Bode Glimta prošle nedelje (2:2).

Na startu šampionata udarna igra Rozenborga je Kriostofer Zakarijasen, strelac dva gola u prva tri kola. Današnji rival (20.30) je Bran koji je nekada bio u vrhu. Tm iz Bergena je u velikom padu. Prošle sezone je bio donjem delu tabele Elitserije, a ako se po jutru dan poznaje, ove sezone će grčevito da se bori za opstanak u elitnoj ligi Norveške. Na tri utakmice Bran nije osvojio ni bod, postigao je jedan gol, a primio čak 10. Za Rozenborg neće igrati povređeni Henriksen i Seter, dok za goste neće igrati Pedersen.

---------------------------------------------------

Utakmicu šampionata Norveške Rozenborg – Bran (20.30) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------------------------------------

Prošle sezone gostujuće ekipe su slavile u međusobnim suretima. Bran je pobedio Rozenborg u Trondahjmu, dok je najpopularniji klub u Norveškoj slavio u gostima u Bergenu sa 2:1. Zanimljvo da na sedam poslednjih utakmica Rozenborga i Brana domaćini nisu slavili. Tri vezana meča tim iz Trondhajma nije pobedio Bran na svom terenu (dva poraza i remi).

NORVEŠKA 1 – MEČ 14. KOLA

Četvrtak

20.30: (1,47) Rozenborg (4,40) Bran (6,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RozenborgNorveška 1NorveškaElitserijaBran

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara