Ranko Veselinović (© MN Press)
Ranko Veselinović (© MN Press)

Reprezentacija Srbije dobija pojačanje iz Kanade: Štoper Vankuvera na Piksijevom spisku

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.12.22. | 01:09

Ranko Veselinović će posle dve godine odigrati drugi meč za Orlove

Utisci, a i rane, sa Mundijala su sveži, pesimisti premotavaju film na utakmice sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom, optimisti uveliko gledaju ka martovskom početku kvalifikacija za Prvenstvo Evrope u Nemačkoj 2024, a realisti su pogled usmerili preko Atlantika. Odatle ćemo dobiti novog reprezentativca.

U pitanju je Ranko Veselinović, štoper Vankuvera, koji će se naći na spisku selektora Dragana Stojkovića za kontrolni meč sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država, zakazan za 26. januar u Los Anđelesu.

Izabrane vesti

Vest je plasirao Sportski žurnal, uveravajući da je Veselinović skrenuo pažnju izdanjima u MLS ligi, gde je prošle sezone odigrao 31 utakmicu, jednom je bio strelac, dvaput asistent. I ima logike da se nađe u kombinaciji za tim koji će biti sastavljen od igrača iz Mozzart Bet Superlige i onih koji igraju u prvenstvima koja tad nisu u toku, a kako naredna sezona MLS ligi počinje 25. februara Ranko će biti na raspolaganju Piksiju. Pogotovo što je ovaj duel van FIFA termina, te klubovi nisu u obavezi da puste fudbalere, posebno ne one iz Italije, Španije, Engleske i Nemačke, odakle crpimo najviše reprezentativaca.

Biće to šansa nekadašanjem prvotimcu Vojvodine da opet zaigra u dresu Orlova, pošto je pre skoro dve godine u Santo Domingu bio deo tima koja je pod komandom Ilije Stolice odigrao bez golova sa Dominikanskom Republikom. Inače, Veselinović je prošao sve mlađe kategrije Srbije, a ovdašnja javnost ga pamti po izdanjima u Vojvodini, za koju je odigrao 64 utakmice pre nego što se februara 2020. otisnuo za Kanadu i skupio 81 meč za Vankuver Vajtkepse.

Od srede se zna da će se na spisku putnika za Los Anđeles nađi i Vladimir Lučić, levokrilni fudbaler Crvene zvezde na pozajmici u Čukaričkom.



tagovi

OrloviOrlovi 2022Ranko Veselinovićfudbalska reprezentacija SrbijeMLSmls ligaVankuver Vajtkeps

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara