Henderson (© Reuters)
Henderson (© Reuters)

Repriza „slučaja Vajnaldum“: Henderson i Liverpul nikako ne mogu da se dogovore

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.07.21. | 14:21

Motre PSŽ i Atletiko

Skoro godinu dana pokušavao je Liverpul da ubedi Žoržinja Vajnalduma da produži ugovor. Nije uspeo. Ovog leta trudi se da privoli Džordana Hendersona. Ne ide mu.

Prema tvrdnjama britanskih medija, a prednjači Atletik sa dvojicom uticajnih novinara, pregovori između Crvenih i iskusnog veziste zapali su u ćorskok i ako je suditi na osnovu današnjeg dana male su šanse da se okončaju uspešno. Nijedan izvor ne navodi šta je tačno kamen spoticanja, gde je zapelo, ali su saglasni da situacija nije idealna i da u mnogo čemu podseća na „sučaj Đini“.

Izabrane vesti

Holanđanin je napustio Englesku kao slobodan igrač i potpisao za Pari Sen Žermen, dok kod Hendersona situacija nije toliko alarmantna, jer mu ugovor važi do juna 2023. što znači da ima dovoljno vremena za obrt. Mada, ako bude kao u prethodna dva meseca, koliko je prošlo otkako su rukovodioci Liverpula stavili pred engleskog reprezentativca predlog nastavka saradnje. Kako se navodi, ni Henderson ne želi reprizu Vajnaldumovog scenarija, iako je razumljivo što posle osvajanja Lige šampiona i Lige Evrope sebe ceni više nego kad je pre deset godina došao iz Sanderlenda za 18.000.000 evra.

Valja napomenuti da je Henderson 2018. poslednji put produžio ugovor, tad na pet godina, ali kako engleski klubovi često vole da fudbalerima koji su zašli u četvrtu deceniju nude nastavak saradnje samo na godinu, najviše dve, jedna od pretpostavki je da dogovora nema baš zbog pitanja trajanja ugovora. Što bi, u perskektivi, mogli da iskoriste Pari Sen Žermen ili Atletiko Madrid, poslednjih dana sve prisutniji u pokušaju da iskoriste status kvo i privile Džordana da napusti britansko tle.

Osim Džordana Hendersona, sportski direktor Liverpula Majkl Edvards pregovara oko novih ugovora sa golmanom Alisonom, štoperom Virdžilom van Dajkom i napadačem Mohamedom Salahom.


tagovi

Džordan HendersonLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara