Martin Minčev (©Star sport)
Martin Minčev (©Star sport)

Rešava se trka u Češkoj: Sparti treba bod za titulu

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.05.23. | 11:53

Slovacko se bori za Ligu konferencije i neće da pusti praški sastav, koji je, pride, desetkovan u pretposlednjem 4. kolu plej-ofa

Pre godinu dana u Uherskom Hradištu je Sparta izgubila finale Kupa od Slovackog. Već u utorak praški sastav može na istom mestu da proslavi dugo maštanu titulu prvaka Češke. Prvu u dugih devet godina. Sparta je na korak do krunisanja pošto joj je dovoljno da osvoji bod na gostovanju Slovackom u pretposlednjem 4. kolu plej-ofa kako bi otklonila sve dileme, posle čega bi joj bilo svejedno šta će da uradi drugoplasirana Slavija na terenu Sigme. Trećeplasirani Plzenj će na svom terenu da odmeri snage sa Bohemijansom, dok Kenguri i dalje streme ka eventualnom plasmanu u evropske kupove...

To što ne moraju po svaju cenu da jure pobedu u Uherskom Hradištu veliko je olakšanje za pulene trenera Brajana Priseka s obzirom na to kakvo je zdravstveno stanje u ekipi. Čitav ofanzivni deo je potpuno neupotrebljiv.

Izabrane vesti

Praški tim već u ponedeljak je krenuo put Moravske, ali bez trojice važnih aduta. Čak 33 ligaška gola, odnosno preko 43 odsto ukupno realizovanih prilika, ostaće Sparta u ovoj rundi. Krajem sezone strahovita ofanzivna linija ekipe sa Letne se potpuno raspala. Tomaš Čvančara je van stroja zbog kidanja mišića, Jan Kuhta je tokom subotnje pobede nad Bohemijansom zaradio suspenziju zbog žutih kartona, a Lukaš Haraslin je dobio dete, tako da postoji znak pitanja oko njegovog učešća.

19.00: (3,90) Slovacko (3,50) Sparta (1,95)

Spartanci su za vikend uradili sve što su imali na umu protiv Bohemijansa. Iako pobeda nije bila laka, na kraju su Kenguri savldani golovima Krejčija i Kuhte. Ali, rival Slavija je nekoliko sati kasnije trijumfovala nad Plzenjom, pa posle tri kola plej-ofa zaostaje pet bodova za liderom. Dakle, Slavija još ima barem matematičku nadu da će da osvoji titulu.

U utorak, međutim, sve može da bude gotovo.

"Odigrali smo sjajno i verujem da ćemo napraviti preostali korak na gostovanju Slovackom. Imamo dovoljno jak sastav da momci zamene mene ili bilo koga drugog. Verujem da ćemo stići tamo gde želimo", poručio je najbolji strelac ekipe Kuhta, koji neće moći da pomogne saigračima.

U Uherskom Hradištu su se Pražani pojavili relativno nedavno. Pre mesec dana, zahvaljujući spornom jedanaestercu, uspeli su da remiziraju 1:1. I dok u aprilu nisu bili zadovoljni ovim rezultatom, sada bi ga uzeli oberučke.

Međutim, Slovacko ne deluje tako sigurno, jer i dalje igra izlazak u Evropu. Bori se za četvrto mesto, poslednje koje garantuje učešće u Ligi konferencije za sledeću sezonu. Zasad su, međutim, u boljoj poziciji Boemi.

U Hradištu veruju da u utorak mogu da namuče favorita iz Letne.

"Postoji šest bodova u igri koje želimo da dobijemo. Postoji mnogo opcija, svašta može da se desi. Sve ekipe će igrati do kraja. Želimo da iskoristimo preostalu snagu za uspeh", rekao je pomoćni trener Slovackog Jozef Muha.

Domaća ekipa sigurno neće imati dvojicu vezista na raspolaganju. Mihal Kohut je povređen, Mihal Travnik igra u Moravskoj na pozajmici iz Sparte i pravila mu ne dozvoljavaju da igra protiv matičnog kluba. S druge strane, Sparta će morati bez veziste Kairinena, koji je, kao i Kuhta, suspendovan. Krilni igrač Pešek i napadač Čvančara su povređeni, a učešće Pavelke i levog beka Hojera tek treba da se odluči. Krilo Jakub Jankto ostaje van tima na osnovu odluke kluba, a srpski internacionalac Dimitrije Kamenović šansu čeka sa klupe.

SVI ŠAMPIONI ČEŠKE

12 - Sparta Prag

7 - Slavija Prag

6 - Viktorija Plzenj

4 - Slovan Liberec

1 - Banjik Ostrava

ČEŠKA 1, PLEJ-OF - PRETPOSLEDNJE 4. KOLO

Utorak

19.00: (3,90) Slovacko (3,50) Sparta (1,95)

19.00: (7,00) Sigma (4,50) Slavija (1,45)

19.00: (1,57) Viktorija Plzenj (4,00) Bohemijans (6,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Češka 1Sparta PragSlovackoSlavija PragPlzenjViktorija Plzenj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara