Vladan Milojević (©MN Press)
Vladan Milojević (©MN Press)

Restart azijske Lige šampiona: Iračani izazivaju Milojevića

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.09.20. | 14:00

Al Ahli iz Saudijske Arabije danas igra u Dohi protiv Al Šorta iz Iraka, koji nije odigrao zvaničnu utakmicu više od šest meseci

Više od šest meseci proteko je od poslednje utakmice u azijskoj Ligi šampiona. Početkom marta snage su odmerili australijski i korejski prvaci Sidnej i Đeonbuk. Usledila je pandemije virusa korone i prekid sezone.

Takmičenje se danas nastavlja u redizajniranom formatu. Naime, ekipe iz Zapadne Azije - Saudijske Arabije, Katara, Irana, Iraka i Ujedinjenih Arapskih Emirata igraće utakmice u Dohi, dok će japanski, kineski i korejski klubovi kasnije da nastave takmičenje u eliti.

Izabrane vesti

Na startu takmičenja, Al Ahli iz Saudijske Arabije, koji od ove ove godine predvodi Vladan Milojević (17.00), igra protiv Al Šorta iz Iraka. Ekipa nekadašnjeg trofejnog trenera Crvene zvezde ima četiri boda iz prva dva kola, koliko ima i Al Vahda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Milojević je imao dosta povređenih igrača u prethodnom periodu. Posle dugo vremena u tim se vratio i Marko Marin, koji je prošle zime posle godinu i po napustio Zvezdu. Nekadašnji nemački reprezentativac igrao je poslednjih 20 minuta pre pet dana, kada je Al Ahli u šampionatu Saudijske Arabije pobedio Al Read sa 2:0. Najbolji igrač tima je sirijski napadač Omar Al Soma. Od stanaca tu je i internacionalac iz Bosne i Hercegovine Elvis Šarić.

U slučaju pobede, Milojevićeva ekipa bi bila jednom nogom u narednoj fazi Lige šampiona. Velika prednost za tim iz Saudijske Arabije je što je domaće prvenstvo u punom jeku, dok Al Šorta nije igrala više od šest meseci. Šampionat Iraka je prekinut, a nova sezone još nije počela.

U lošem položaju su u timovi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Al Vahda i Al Ahli. Prvenstvo ove bogate arapske zemlje još nije počelo. Trebalo je da krene početkom meseca, ali je zbog loše epidemiološke situacije odloženo.

Pahtakor iz Taškenta u derbiju Grupe B igra sa braniocem krune, Al Hilalom iz Saudijske Arabije (20.00). Oba tima imaju po šest bodova. Zvezde Al Hilala su Italjan Sebastijan Đovinko i nekadašnji napadač Marselja, Liona, Svonsija i Galatasaraja Bafetimbi Gomis. Na klupi Pahtakora, koji ubedljivo vodi u šampionatu Uzbekistana, sedi poznati Gruzin Šota Arveladze.

Najpoznatiji igrač tima uz Taškenta je nekadašnji švajcarski reprezentativac Eren Derdijok, bivši igrač Hofenhajma, Bajera iz Leverkuzena i Galatasaraja. On je početkom godine pojačao najbolji tim u Uzbekistanu. Za Pahtakor igra i srpski internacionalac Dragan Ćeran.

AZIJSKA LIGA ŠAMPIONA – 3. KOLO

Ponedeljak

GRUPA A

17.00: (1,65) Al Ahli (Sau) (3,50) Al Šorta (Irak) (5,20)

20.00: (3,10) Al Vahda (UAE) (3,20) Esteglal (Iran) (2,25)

GRUPA B

17.00: (2,15) Al Ahli (UAE) (3,15) Šahr Kodrou (Iran) (3,35)

20.00: (1,90) Al Hilal (Sau) (3,40) Pahtakor (Uzb) (3,80)

Utorak

GRUPA C

17.00: Al Duhail (Kat) – AL Šarjah (UAE)

20.00: (1,75) Persepolis (Iran) (3,45) Al Tavon (Sau) (4,40)

GRUPA D

17.00: Al Ain (UEA) - Al Sad (Kat)

20.00: Sepahan (Iran) – Al Nasr (Sau)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Azijska liga šampionaAl Ahli DžedaVladan MilojevićAl HilalPahtakor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara