Revanš kao formalnost: Atletiko Nasional "petardom" raspršio snove Pereiri

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 04:17

Ubedljivo slavlje tima iz Medeljina - 5:0

Više od 77 godina Pereira čeka na prvi trofej u istoriji kluba. Ove sezone je došla nadomak kolumbijskog Kupa, ali joj je na poslednjem koraku petardom san raspršio Atletiko Nasional. Ekipa iz Medeljina je na svom terenu ubedljivo slavila u prvom meču finala i tako revanš pretvorila u čistu formalnost - 5:0 (2:0).

Pereira je u drugi najveći kolumbijski grad stigla sa ciljem da protiv lidera makar nastavi niz od devet mečeva bez poraza u svim takmičenja, a zapravo je pretrpela još ubedljiviji neuspeh od onog početkom kalendarske godine protiv večerašnjeg rivala (5:2).

Izabrane vesti

Pobednik je bio poznat još na poluvremenu, a najavio ga je Nelson Palasios udarcem sa dvadesetak metara osam minuta pošto je ušao sa klupe (u 36. minutu). Do sada je šansu dobijao isključivo sa klupe, ali bi nakon večerašnjeg meča mogao da očekuje veću minutažu.

Četiri minuta kasnije je sa identične udaljenosti pogodio i Žarlan Barera, a u drugom delu dva puta je metu pogađao i Žeferson Duke i postao najbolji strelac u istoriji kluba u finalima sa devet pogodaka.

Na kraju se upisao još jedan rezervista Aleks Kastro u prvom minutu nadoknade. Nije ni Pereira ruku na srce bilo potpuno bezopasna, posle pola sata igre, pri rezultatu 0:0 pretili su glavom sa peterca, u dubokoj nadoknadi prvog dela (2:0) zicer je imao Kastriljon, ali je Kintana imao svojih pet minuta na golu Nasionala i odličnim odbranama dao veliki doprinos trijumfu tima iz Medeljina.

KOLUMBIJA, KUP - FINALE, PRVI MEČ

Četvrtak

Atletiko Nasional - Deportivo Pereira 5:0 (2:0)

/Palasio 36, Barera 40, Duke 50, 71, Kastro 90+1/


tagovi

Kup KolumbijeAtletiko Nasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara