Anhel Mena i Andre-Pjer Žinjak (©AFP, ©Shutterstock)
Anhel Mena i Andre-Pjer Žinjak (©AFP, ©Shutterstock)

Revanš polufinala meksičke Aperture: Leonov adut Mena i faktor publike, Žinjak vođa Tigresa

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.12.21. | 23:15

Tigrovi brane 2:1 iz prvog duela, ali ukoliko rezultat posle dvomeča bude izjednačen dalje ide tim koji je bio bolje plasiran u ligaškom delu takmičenja, a to su domaći Verdiblankosi

Apertura 2021 je blizu kraja i dva tima koja se klade na novi trofej u ovoj kampanji meksičkog šampionata su među četiri najbolja u zemlji. Reč je o Tigresu sa Migelom Ererom na kormilu i Leonu sa Arijelom Olanom, koji žele podvig na svom prvom turniru u novim klubovima. Noćas na Nou Kampu u Leonu domaći Verdiblankosi dočekuju Tigrove u revanš meču polufinala plej-ofa, gde će pokušati da nadomeste minus od jednog gola (1:2) iz prvog duela odigranog pre tri dana na stadionu Universitario (04.00).

Ukoliko ukupan rezultat posle dvomeča bude izjednačen, prema pravilu koje propisuje tamošnji savez, dalje ide onaj tim koji je bio bolje plasiran u ligaškom delu takmičenja. U ovom slučaju to bi bio Leon, koji je za bod završio na trećem mestu ispred Tigresa. Dakle, minimalan trijumf domaćina vodi u finale Aperture.

Izabrane vesti

04.00: (2,30) Leon (3,30) Tigres (3,15

Erera i Olan sučeljavaju se treći put u kampanji, a do sada je uspešniji bio nekadašnji selektor Meksika baš zbog nedavnog slavlja, pošto je prvenstveni duel u ligi završen remijem 2:2 takođe na terenu Tigresa. Samo jedan će, dakle, moći da pristupi dugo očekivanom finalu, i bliži mu je Erera usled prednosti koju su njegovi momci zabeležili posle preokreta, u samo završnici okršaja. Florijan Tovan i Karlos Gonzales anulirali su pogodak Žeana Menezesa, ali duel se sada igra u Leonu, koji će imati pun kapacitet za svoje navijače.

Najveći adut Leona biće Anhel Mena, koji je veoma raznovrstan igrač. Deluje kao levi vezni, iako zaista ume da briljira na obe strane terena. Brz je, a ima i dobar udarac sa distance. Ove sezone je Ekvadorac bio strelac u šest navrata, ukupno je za Verdiblankose odigrao 117 utakmica i postigao 60 pogodaka.

Sa druge strane, gosti iz okoline Montereja sve nade polažu u vrsnog i dokazanog egzekutora Andrea-Pjera Žinjaka, iako je Francuz samo četiri puta pogodio metu na 11 duela. Nekadašnji napadač Tuluza i Marselja, kao i reprezentativac Trikolora, veoma je važna figura Tigresa, i igrač kojeg vole i poštuju njegovi saigrači, koji su nesumnjivo motivisani njegovim umećem. Žinjak ne blista sam i čovek je koji izvlači najbolje iz tima. Karijera Francuza je toliko vredna divljenja da ga čak i njegovi rivali prepoznaju kao jednu od velikih ličnosti u meksičkom fudbalu. To nesumnjivo dokazuju i brojke, pošto je Žinjak na 226 mečeva u dresu Tigrova postigao 152 gola.

Velikih promena u startnim postavama ne bi trebalo da bude. I jedni i drugi nemaju "keca u rukavu", dobro se poznaju i imaju smo jedan cilj. Olan veruje da njegovi momci mogu da ponove dobru partiju iz prvog duela, te da bi faktor publike sada mogao da bude tas na vagi koji će presuditi u korist Leona. Sa druge strane, očekuje se da će Erera izaći sa istim ofanzivnim pristupom kao i u prvom meču, pošto bi ga primljeni gol izostavio iz velikog finala.

Poslednjih 14 utakmica koje je Leon odigrao kod kuće protiv Tigresa pokazali su dominaciju Verdiblankosa. Leon je zabeležio osam pobeda, naspram jednog slavlja Tigresa, uz pet remija.

MEKSIKO 1, APERTURA - POLUFINALE PLEJ-OFA, REVANŠI

Nedelja

04.00: (2,30) Leon (3,30) Tigres (3,15) /prvi meč 1:2/

Ponedeljak

02.00: (1,87) Atlas (3,45) Pumas (4,40) /prvi meč 1:0/

*** kvote su podložne promenama

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------



tagovi

Meksiko 1LeonTigresAndre-Pjer Žinjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara