"LUIS FIGO U FOTELJI"
"LUIS FIGO U FOTELJI"

Revolucionar Figo: Ako postanem predsednik FIFA na Mundijalu će igrati 48 reprezentacija! (ANKETA)

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.02.15. | 12:50

Portugalac sprema velike promene ako zasedne na čelo Svetske fudbalske organizacije

LUIS FIGO U FOTELJIJedan od protivkandidata Sepu Blateru za predsedničko mesto u FIFA Luis Figo obelodanio je planove za budućnost fudbala, a koji bi, po njegovom mišljenju, poboljšale najvažniju sporednu stvar na svetu.

Na konferenciji za novinare na Vembliju, gde je Figo predstavio svoje dugoročne planove, prisutne je zatekao predlog proslavljenog Portugalca o proširenju broja učesnika na SP.
„Verujem da bi trebalo dobro da razmislimo o promeni formata na na Mundijalu. Smatram da bi na smotri najboljih reprezentacija na svetu trebalo da igra bar 40 selekcija, ako ne i 48. Svega tri ili četiri dana više bi trajao šampionat, a mnoge reprezentacije van Evrope bi dobile šansu da pokažu svetu da se kvalitetan fudbal ne igra samo na Starom kontinentu.”

Izabrane vesti

Figov adut, koji bi mu mogao doneti veliki broj simpatija i glasova, jeste ideja da se ogroman novac iz FIFA prosledi nacionalnim savezima u cilju razvoja fudbala širom planete.
„FIFA pripada svojim članicama i sasvim je prirodno da novac koji organizacija zaradi, bude prosleđen baš njima. Konkretno, između 7.000.000 i 8.700.000 dolara bi bilo prosleđeno u četvorogodišnjem periodu, svakoj od članica FIFA.”

Figo se nije zaustavio već je predložio i otvorenu raspravu o upotrebi tehnologije u fudbalu, što se naravno najviše odnosi na gol-tehnologiju, takođe, Portugalac se zalaže i za ukidanje takozvane trostruke kazne, koja podrazumeva penal, crveni karton i suspenziju za igrača koji je počinio prekršaj.

Očigledno da Figo ne gubi vreme. Sad, da li će uspeti da prevari starog lisca Blatera i dođe na čelo FIFA, videćemo...

Slažete li se sa Luisom  Figom da broj ekipa na Mundijalu treba proširiti?

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sep BlaterMundijalLuis FigoFIFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara