Arsen Venger, ©Reuters
Arsen Venger, ©Reuters

Revolucionar Venger predlaže ukidanje zimskog prelaznog roka

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.05.20. | 11:12

A traži i limit za plate igrača

Sada kada više nije na užarenoj trenerskoj klupi, Arsen Venger ima više vremena za razmišljanje i razvijanje ideja koje bi pomogle današnjem fudbalu.

Poznato je da je Francuz jedan od prvih zagovornika ukidanja pravila gola u gostima, a sada ima novu ideju – predlaže gašenje zimskog prelaznog roka.

Izabrane vesti

Ja sam za ukidanje januarskog prelaznog roka. Treneri se ne snalaze najbolje sa dešavanjima u toj drugoj 'pijaci' u sezoni”, rekao je Venger.

Ponudio je bivši trener Arsenala obrazloženje za tu ideju.

“U oktobru, kada igrač vidi da nije došao do željene minutaže, odmah traži novi klub i čeka januarski prelazni rok. Nije više motivisan za borbu za mesto u timu, diže ruke i samo čeka da dođe period za transfere pa da ode”.

Nije to jedina ideja koju predlaže Venger.

Glasam i da se ograniči koliki deo klupskog budžeta može da se troši na plate fudbalera. Polovina budžeta za plate, a polovina za ostale klupske troškove. U Arsenalu su nam banke stavljale ta ograničenja, ali smo i pored toga plaćali veoma velike plate”.

Dotakao se Francuz i menadžerskih provizija.

Nemam problem da platim proviziju kada mi agent završi veliki posao. Na primer, kada su Mark Rodžer i Žan-Fransoa Larios doveli Patrika Vijeru, koji je bio nadomak potpisivanja za Ajaks, bio sam veoma srećan da im platim za taj posao. Ali kada moram da platim proviziju što je igrač u klubu produžio ugovor, tu nisam baš ubeđen da je agent uradio neki veliki posao. Smeta mi i što menadžeri nekada naplaćuje za jedan posao dve provizije: od kluba koji prodaje i onog koji kupuje igrača. To nije legalno, ali naprave dve posebne firme i ponekad ta priča uspe”, kaže Arsen Venger.

Ima zanimljivih ideja, mora se priznati.


tagovi

Arsen Vengerfudbalprelazni rok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara