Kajl Larin (©AFP)
Kajl Larin (©AFP)

Rezerva iz belgijskog prvenstva preko noći postala „ubica“ u Španiji

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.04.23. | 13:44

Kajl Larin igra fenomenalno od dolaska u Valjadolid, a dobru formu će pokušati da potvrdi ove nedelje od 16.15 časova protiv Real Madrida na stadionu Santijago Bernabeu, u 27. kolu Primere

Čudna godina je iza fudbalskog reprezentativca Kanade Kajla Larina. Igrao je dobro u Bešiktašu, potom se nije snašao u belgijskom Klub Brižu, a onda je „eksplodirao“ u jednom od najboljih šampionata na Starom kontinentu, u španskoj Primeri. Ovaj 27-godišnji napadač je pravo otkrovenje Valjadolida, u koji je došao ove zime, a sjajnu golgetersku formu probaće da nastavi ove nedelje od 16.15 časova protiv Reala u Madridu.

Koliko se Klub Briž upropastio ove sezone najbolje se vidi na slučaju Larina. Prvak Belgije nije praktično ni probao da iskoristi Kanađanina jamajkanskog porekla, za celu jesenju polusezonu dobio je samo 192 minuta igre u tamošnjem šampionatu, a i to mu je bilo dovoljno za jedan gol.

Izabrane vesti

Međutim, kada je Larinu postalo jasno da neće ni dočekati priliku u Belgiji, tražio je u januaru transfer ili pozajmicu, a šansu je dobio u jednoj od Liga petice, Primeri. Pozvao ga je Valjadolid na šestomesečnu pozajmicu, uz otkupnu klauzulu od 1.500.000 evra.

Posle prvih osam mečeva jasno je da će ona sigurno da bude aktivirana na leto. Jer, Larin je dao po gol Valensiji (1:0), Real Sosijedadu (1:0), Real Betisu (1:2), Elčeu (1:1) i Atletik Bilbau (1:3). Sjajnu formu nastavio je i u dresu Kanade, pa je tokom reprezentativne pauze postigao ukupno tri pogotka na mečevima KONKAKAF Lige nacija protiv Kurasaa (2:0) i Hondurasa (4:1).

16.15: (1,20) Real Madrid (6,75) Valjadolid (14,0)

Ovaj 190 centimetara visoki napadač postigao je barem po gol na svakoj od poslednje četiri utakmice koje je odigrao, pa mu je sada tržišna vrednost skočila na 8.000.000 evra.

Odgledao sam veliki broj utakmica Valjadolida pre nego što sam pristao da dođem ovde. Video sam tada da mi stil ekipe potpuno odgovara i da ću moći da doprinesem mnogo“, kazao je Larin.

„Tihi džin“, kako su saigrači prozvali sjajnog golgetera, pomogao je Valjadolidu da barem na neko vreme pobegne iz zone ispadanja. Trenutno su ljubičasto-beli 15. na tabeli Primere, sa po dva boda više od Valensije i Almerije, tomova koji su ispod crte.

Da li je realno da se nadaju spasonosnim bodovima protiv Real Madrida? Na papiru, ne baš, pošto je reč o timu od kojeg nisu izgubili samo dva puta na poslednjih 14 susreta. U oba navrata su remitirali, dok na pobedu navijači Valjadolida čekaju još od 2008. godine.

---------------

Sve utakmice Primere možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

Međutim, Real u poslednje vreme igra mnogo loše u domaćem prvenstvu i ima samo jednu pobedu na poslednje četiri ligaške utakmice. Remizirao je sa Atletikom (1:1) i Betisom (0:0), zatim je savladao Espanjol (3:1), pa izgubio od Barselone (2:1). Od šampionske trke svi su u Kraljevskom klubu praktično i odustali, okreću se preostalim takmičenjima koja mogu da osvoje, Ligi šampiona i Kupu kralja. Baš u ovom drugom već u sredu igraju El Klasiko protiv Barselone, na Kamp Nou će pokušati da nadoknade 0:1 iz prve utakmice i da se tako plasiraju u finale.

Moguće je da će trener Reala Karlo Ančeloti malo da odmori pojedine igrače, pogotovo zato što su čak 13 njih imali obaveze sa nacionalnim timom u prethodne dve nedelje. Posebno su umorni Karvahal, Sebaljos, Kamavinga, Čuameni, Modrić i Valverde, koji su odigrali po dva takmičarska meča.

S druge strane, Valjadolid je pored Larina imao samo još dvojicu reprezentativaca, Kamerunca Martina Onglu i Marokanca El Jamika, tako da je ostatak tima u miru mogao da se sprema za duel sa Realom.

-----------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:

pogodi dva prelaza (poluvreme-kraj) fudbal ili košarka

Danas se računaju samo dvoznaci, što ih više pogodiš to su ti veće šanse za neku od vrednih nagrada. Pola miliona je i danas u igri!

-----------

PRIMERA – 27. KOLO

Petak

Majorka - Osasuna 0:0

Subota

Đirona - Espanjol 2:1 (0:0)

/Martinez 53, Stuani 87 pen - Brajtvajt 74/

Atletik Bilbao - Hetafe 0:0

Kadiz - Sevilja 0:2 (0:0)

/Okampos 51, En Nesri 74/

Elče - Barselona 0:4 (0:1)

/Levandovski 20, 66, Fati 56, Tores 70/

Nedelja

14.00: (1,60) Selta (3,90) Almerija (5,80)

16.15: (1,20) Real Madrid (6,75) Valjadolid (14,0)

18.30: (2,50) Viljareal (3,20) Real Sosijedad (3,20)

21.00: (1,60) Atletiko Madrid (4,00) Betis (6,75)

Ponedeljak

21.00: (2,15) Valensija (3,20) Rajo Valjekano (3,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraReal MadridValjadolidKajl Larin

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara