Arkadijuš Milik (Reuters)
Arkadijuš Milik (Reuters)

Rezervisti spasili sezonu od debakla, Juventus kroz iglene uši u finale Kupa Italije

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 23:04

Lacio nadoknadio dva gola deficita iz Torina ali nije izdržao do kraja

Juventus je bio pred potpunim fijaskom sezone, a Maks Alegri verovatno pred momentalnim otkazom. Ali, onda je sa klupe uveo Timotiju Veu i Arkadijuša Miliku koji su doneli gol spasa, vredan plasmana u finale Kupa Italije.

Juventus je bio na konopcima u revanšu polufinala protiv Lacija na Olimpiku, prokockao prednost od dva gola razlike iz prvog meča ali je kroz iglene uši zahvaljujući Algerijevim izmenama uspeo da se sa porazom 1:2 provuče u finale. Lacio ima za čim da žali… Bio je nadomak podviga i spasa sezone.

Izabrane vesti

Kada je Juventus u prvom meču polufinala slavio 2:0, delovalo je da je jednom nogom u finalu. Pogotovo što je Lacio ostavio užasan utisak u utakmici odigranoj u Torinu. A nekoliko dana kasnije izgubio i gradski derbi od Rome.

Ali, uspeo je Igor Tudor da podigne Nebeskoplave i našpanuje ih za meč sezone protiv Bjankonera. Vezali su prvenstvene pobede protiv Đenove i Salernitane i u pravom raspoloženju dočekali revanš sa Juventusom.

Tati Kasteljanos u špicu pre Ćira Imobilea je bio Tudorova opklada koja mu se isplatila. Lacio je napao od starta, a Katseljanos pogodio u 12. minutu udarcem glavom posle kornera. Pomogla mu je i očajna  defanzivna reakcija Aleksa Sandra.

Kako god, gol Kasteljanosa je potpuno raspalio domaće fudbalere i navijače i uveo Juventus u probleme od rane faze meča. Lacio je napadao, Juve se branio i oslanjao na kontre. Jedinu šansu su gosti imali kada je Vlahović zakačio šut Rabioa i promenio smer lopti ali je Mandas odbranio. Mogao je Kasteljanos već do poluvremena da potpuno istopi Juventusovu prednost iz Torina ali je propustio zicer u 45. minutu kada je izašao sam na Perina ali je golman spasao goste.

Ono što Kastiljanos nije uspeo na isteku prvog, jeste na početku drugog poluvremena. Ispratio je akciju Andersona i Luisa Alberta, zagradio se Bremeru i još jednom pored Aleksa Sandra zatresao mrežu Stare dame. Olimpiko je bio u delirijumu a Juve u nokdaunu.

Umesto da nastavi u istom stilu, Lacio je prepustio Juventusu inicijativu u nastavku. Marušić je očistio sa gol-linije posle šuta Vlahovića i Juve je počeo da steže obruč. Vlahović je imao još jednu šansu i pogodio stativu posle čega je Alegri krenuo sa izmenama. Igru su jedan za drugim napuštali Kambijazo, Vlahović i Mekeni, a ušli su Vea, Milik i Jildiz.

Upravo je Milik postigao spasonosnoi gol bukvalno iz prvog kontakta sa loptom posle šuta Vee koji se ispostavio kao asistencija. Lacio više nije imao snage za novi odgovor...

Juve ide u finale gde ga čeka bolji iz dvomeča Atalante i Fiorentine.



tagovi

Valentin KasteljanosArkadijuš MilikKup Italije

Obaveštavaj me

Juventus
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara