Tim Kameruna (©Reuters)
Tim Kameruna (©Reuters)

Rigobert Song pod baražnom paljbom, Kamerun na megdan Srbiji putuje posle dva uzastopna poraza

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.09.22. | 15:33

Južna Koreja slavila u poslednjem pripremnom meču Neukrotivih lavova

Rezultat nije toliko strašan. Igra je bila gora, pa Kamerun na Mundijal putuje sa svega nekoliko pozitivnih utisaka sa ove poslednje pripremne turneje i mnogo sumnji u mogućnosti ekipe Rigoberta Songa, koja će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi sa Srbijom, Brazilom i Švajcarskom. Posle Uzbekistana (0:2) meru je Neukrotivim lavovima uzela i Južna Koreja pobedivši sa minimalnih 1:0.

Taj jedini gol na meču postigao je ko drugi nego Hjong min Son kada je u 35. minutu naleteo na loptu koju je u polje odbio golman afričkog tima Andre Onana. Da li je Onana možda mogao bolje kod prethodnog šuta? Teško je reći, bio je to ipak pravi projektil Kim Đin Suna.

Izabrane vesti

Kako bilo, kada je Južna Koreja stigla do tog gola mogla je da povuče ručnu i dozvoli Kameruncima da prodišu. O tome kakav su pritisak trpeli najbolje svedoči to što su u prvom poluvremenu Kamerunci u svom posedu loptu imali u svega 26 odsto vremena? U nastavku su se popravili na 36, ali opet nisu mogli da ravnopravno igraju sa Korejom.

Istina, opasni su Son i drugovi i sam rezultat nije toliko užasan koliko to što je Kamerun, posebno u ofanzivi, delovao zaista impotentno. Vensan Abubakar definitivno više nije igrač kakav je bio na vrhuncu. Kolins Fai je na desnom beku zaslužio poneku pohvalu, u napadu je sve išlo preko Brentfordovog Brajan Mbeuma, koji je tek ove jeseni odlučio da će igrati za Kamerun, pošto je prethodno branio boje Francuske u mlađim selekcijama. On je i bio najbliži golu, ali je njegov udarac uzdrmao okvir gola.

Leva strana terena nije postojala dok u 41. minutu na teren nije ušao 26-godišnji Olivije Nčam, još jedan bivši francuski usvojenik, polazik čuvene Avrove škole fudbala, sada igrač Svonsija. Bilo je to dakle bolje, ali daleko od dobrog. Nekadašnji špic Partizana Leandre Tavamba na teren je kročio u 69. minutu i stigao samo da pokupi kritike navijača po društvenim mrežama nakon promašene šanse u samom finišu meča.

Kamerunu u odbranu, na meč sa Južnom Korejom doputovali su bez nekoliko velikih igrača iz evropskih klubova, pre svih Erika Maksima Čupo Motinga iz Bajerna, Napolijevog Andre Franka Zamba Angise i Gentovog Mišela Ngadeu Ngađuija.

Selektor Rigobert Song – čiju je smenu javnost počela da traži odmah oposle poraza od Uzbekistana – na teren je inače poslao sledećih startnih 11: Andre Onana – Kolins Fai, Žan-Šarl Kasteljeto, Nikola N’Kulu, Nuhu Tolo – Martin Hongla, Samjuel Um Guet, Gael Ondua – Brajan Mbeumo, Vensan Abubakar, Nikola Mumi Ngamaleu. Igrali su još: Olivije Nčam, Leandre Tavamba, Žan-Pjer Nsame, Pjer Kunde.

Kamerun je i dalje bez pobede nad neafričkom selekcijom još od marta 2018. godine kada su savladali – Kuvajt. Poslednju evropsku selekciju savladali su 2014. godine, a bila je to Moldavija. Istini za volju, nisu ni imali mnogo prilika da se pokažu protiv Evropljana.



tagovi

reprezentacija KamerunaKatar2022fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara