Stadion Kantrida (©AFP)
Stadion Kantrida (©AFP)

Rijeka i Armada oživljavaju Kantridu: Pod legendarne stene stiže ljubljanska Olimpija

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.10.21. | 15:19

Treći povratak na kultni stadion

Obećava se navijačima Rijeke nova Kantrida, građenje velelepnog zdanja i uklapanje u specifičnu sredinu... A dok stadion omeđen stenama sa pogledom na Jadran ne dobije novi izgled, navijači će s vremena na vreme pokušati da ga ožive.

Rijeka i navijačka grupa „Armada“ organizuju treću akciju pod nazivom „Povratak na Kantridu“. U petak će pod legendarnim stenama Riječani odmeriti snage sa Olimpijom (20.00). Poslednju zvaničnu utakmicu Rijeka je na stadionu Kantrida odigrala 2015. godine protiv Slaven Belupa (3:3).

Izabrane vesti

Duel sa Ljubljančanima biće uvertira za derbi sa zagrebačkim Dinamom, koji je na programu idućeg vikenda, a lider hrvatskog šampionata će Modre dočekati na stadionu Rujevica.

Iskusni golman Andrej Prskalo, koji je najtrofejniji fudbaler Rijeke, pozvao je navijače da ispune Kantridu i naprave feštu.

„Bude se posebne emocije uoči utakmice na našoj Kantridi, svaki susret s Kantridom ima specifičnu draž. Biće zadovoljstvo opet igrati pod stenama i pozivam sve da dođu na pravu fudbalsku feštu“, rekao je Prskalo.

Zbog privremenog povratka na stadion pod stenama zadovoljstvo nije krio ni Luka Ivančić, glavni direktor Rijeke.

„Veselimo se povratku na Kantridu i nadamo se da će publika uveličati spektakl. Organizator zaslužuje sve pohvale za ideju i nadam se da će ideja povratka na naš stari stadion biti uspešna“, poručio je Ivančić.

Vjeko Miletić, nekadašnji fudbaler Rijeke i sadašnji pomoćnik trenera Gorana Tomića, veseli se utakmici na Kantridi sa ljubljanskom Olimpijom.

„Hvala Armadi što nas je uključila u akciju, većina veterana Rijeke igrala je na Kantridi i to budi određene emocije kod svih nas. Počašćeni smo što možemo biti deo priredbe kao uvod u glavnu utakmicu“, istakao je Miletić.


tagovi

RijekaKantridaOlimpija LjubljanaPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara